Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Mahotonta menoa Sri Lankassa osa 3. - Toisin paistetut silakat

MAHOTONTA MENOA SRI LANKASSA OSA 3.


Jatkan päiväkirjaani talvikodistamme Sri Lankasta:

Helmikuisena iltana jo pimeään aikaan Marja tuli vapisten sisään pihavarastosta. Sen oven edessä oli loikoillut kobra. Hän oli tappanut sen kävelykepilläni. Kysyin, mistä tiedät, että se oli kobra? ”No kun sen pää oli sellainen leveä.”

Aamulla vahtimme kanssa kävimme katsomassa pensaan alle jäänyttä käärmettä. Se olikin Polanka. Vaan sen pää oli leveä, kun Marja oli listinyt sen kävelykepilläni littanaksi. Polankasta sanotaan, että se on ”Sleeping Polanka”. Se tarkoittaa sitä, että sen pureman jälkeen ihminen nukahtaa muutamassa minuutissa, eikä enää herää.

Että tällaista rauhallista ja turvallista oleskelua täällä. Kun säpinää haluaa, ei tarvitse muuta kuin lähteä liikenteeseen. Aluksi kuvailimme sitä kaaokseksi. Mutta sitten tajusimme, että he noudattavat täällä maailman vanhinta ja parasta lakia. Merilakia. Maantiellä. Toisen päälle ajaminen ei ole sallittua. EI missään olosuhteissa, tuli sitten vasemmalta tai oikealta tai vaikkapa ylhäältä.

Onneksi pääsimme tänne Pohjolan elävään, mielenkiintoiseen elämään, jossa joka päivä tapahtuu jotain mielenkiintoista.


TOISIN PAISTETUT SILAKAT


½ kg tuoreita, perattuja silakoita. Kokonaisia tai fileitä taitettuna.
1 rkl hienoa merisuolaa
3 rkl voita
3 rkl ruis- tai vehnäjauhoja
3 dl kermaa

Sekoita jauhot ja suola keskenään ja kierittele silakat ympäriinsä siinä. Laita paistinpannulle voi ja lado silakat sinne. Paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Kaada päälle kerma ja vähennä lämpöä. Anna hautua ”hymyillen” 4-5 minuuttia.

Nosta silakat kuorineen keitettyjen ja kuorittujen perunoiden kera lautaselle. Nosta kermainen paistinliemi kastikkeeksi ja lisää pilkottuja tillin oksia.

Kommentit