Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Ihan oikea Kisu - Yksinkertaisesti hyvää

Ihan oikea Kisu


7-seinähullua Veljestä orkesterimme lanseerasi ensimmäisenä Suomessa oikean keikkabussin jo 60-luvun puolessa välin. Isoon linjuriin rakennettiin taakse puulämmitteinen sauna, tavaratila instrumenteille ja 7 sänkyloossia jokaiselle soittajalle. Vaikka meitä oli silloin yhteensä pääosin 8, yksi jäi ilman sänkyä. Hän, joka ajoi. Alkuvuosian allekirjoittanut, joka olin sillä lailla erikoinen, että pelkäsin muiden kyydissä.

Keikkabusseja oli vuosikymmenten aikana useampia. Suosion ja rahaliikenteen kohotessa bussien laatukin parani. Yhden 60-luvun busseista myin sen aikaiselle tositähdelle, Kisulle.

Me elämän ehtoopäivä lähentelevät toki muistamme takavuosien mm. Topmost-orkesterin rumpalina ja solistina toimineen Kristian Jernströmin, lempinimeltään Kisu.

Kisu oli menossa ravintolaan esiintymään. Hän joutui ravintolan ovella pitkään asiakasjonoon ja yritti ohittaa. Hän kysyi portsarilta, että eikö tämä tunne häntä. Hän on Kisu ”-Olet vaikka koiru, sinne jonon päähän vaan.”Yksinkertaisesti hyvää


Meillä oli Herrankukkarossa kokousryhmä, joka virkistäytyi välillä kalastaen. Olivathan he vanhalla kalastajatilalla. Saalis oli huikea. Yli 50 komeaa ahventa. Ei muuta kuin sumppuun. Kokouksen päätteeksi lähtivät kiireellä ja ahvenet jäivät elämään sumppuumme. Seuraavana päivänä kalastajaisäntämme fileerasi ne ja toi ison pussin minulle kotiin vietäväksi. Vauuu. Tuoreita ahvenfileitä suoraan sumpusta.

Plarasin reseptiarkistoani. Ahventa siten ja täten. Kunnes sitten tajusin, että Lyökin Mamman vanha reseptihän jälleen toimii.

Ainesosat:
- puhtaita ahvenfileitä
- voita
- suolaa

Se on siinä. Voissa paistetaan valurautapannulla affenet. Lisätään hienoa merisuolaa vähän. Se on taas siinä. Sanan täydessä merkityksessä ”yksinkertaisesti hyvää”.

Resepti on kuin vihkikaava: Mitään siihen lisäämättä tai mitään siitä pois ottamatta.

Kommentit

Lähetä kommentti