Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Miten ihmeen ihana maailma - Savukalatahna

Miten ihmeen ihana maailma


Kun tapasin vaimoni – vietimme pari vuotta sitten 40-vuotis hääpäiväämme – uskon, että molemmat hakeutuivat toistensa hyväksyttävyyteen yhteisten elämänarvojen mukaan. Molemmille musiikki on elämän eliksiiriä. Seurustelumme esiasteessa kiertelimme maankaunista Saaristoamme. Ina –troolarimme rätisevästä matkaradiosta kuului särisevää ja kähisevää musiikkia. Sitä esitti Louis Armstrong, legendaarinen perinnejatsin trumpetisti/laulaja, joka aikanaan pääsi Neuvostoliitossa yhtenä ainoana amerikkalaisena muusikkona esiintymään Moskovassa. Yleisölle.

Viiden ja puolen solmun nopeudella kolusimme saariston syliä ja niiden kainaloita. Oli kaunis suvipäivä. Tyyni ja kotisaaristomme oli kauneimmillaan.
”Satchmo” lauloi kähisevällä äänellään ”Miten ihmeen ihana maailma” runoteoksen. Hiljennyimme ja kuuntelimme. Vaimoni totesi esityksen loputtua: ”Tämä on minun lempikappaleeni.” Arvatkaa, kuinka helppoa minun oli sanoa: ”Niin minunkin.” Se oli muuten totta.

Louis Armstrongin käheästä äänestä tuli tunnettu tavaramerkki koko länsimaailmassa.

Ystäväni ”Mister Jazz” Jyrki Kangas kertoi jo 60-luvulla minulle tarinan Satchmosta: ”Tunnettu kurkkuspesialisti tarjoutui aikanaan parantamaan Armstrongin äänen käheyden. Jazzkuningas kohotti kuitenkin kauhistuneena kätensä, ja lausahti: ”Haluatteko tuhota urani?”Savukalatahna


Kun n. 50% maailman ruoasta päätyy syystä tai toisesta kaatopaikalle, siirtyy sinne myös joskus käyttämättömiä savukaloja. Aivan turhaan. Esimerkiksi savusilakoista saa helpolla tehtyä maittavaa ruisleivän päällistä.

10 savusilakkaa tai muuta savukalaa
2 rkl voita
1 rkl kermaa
1 rkl tomaattikastiketta tai juustoraastetta

Voi ja kerma vatkataan ja siihen lisätään peratut savusilakat ja juusto/ja tai tomaattikastike.

Säilytys jääkaapissa ja nautinta esimerkiksi ruisleivän päällä.

Kommentit