Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Tekoälypuhelin - Halloveeniherkkua

TEKOÄLYPUHELIN

Sain olla mukana Turun Kauppakamarin tekoälyseminaarissa. Huh! Mielenkiintoista ja myös pelottavaa. Olen myös sillä lailla rikas, että olen elänyt maailmassa huikean teknisen kehityksen ajan. Sille ei vaan näy loppua. Kyllä tämä minulle jo riittäisi.

Istuimme jälleen Naantalin Vanhankaupungin rannassa Tulosen Pakin kanssa aamukaffeella. Kerroin hänelle seminaarin sisällöstä. Yhtä pöllähtäneitä olimme molemmat. Kävimme huru-ukkomaisen keskustelun:

- Kuules Paki! Minäkin hankin tekoälyä. Ostin tekoälypuhelimen.

- Älä! Miten se tekoäly ilmenee?

- Tekoälyssähän laite toimii oma-aloitteisestikin ottaen huomioon ympäristön ja muuttuneet olosuhteet.

- Oletko sinä huomannut tällaisia toimintoja siinä tekoälypuhelimessasi?

- Kyllä. Pudotin eilen laitteen Herrankukkaron kalastajatilamme rantalaiturilta mereen. Kesti tovin, ennen kuin löysin sen. Ja toden totta. Tekoälypuhelin näytti osaamisensa. Näyttöruudussa luki aivan selvästi: ”Haen verkkoa”.

 


KAIKKI OIKEASSA:

Kerroin viime kirjeessäni, että Orvokki Itä oli Reini Helismaan salanimi. Sain useita kommentteja lukijoitani, jonka mukaan se olikin Toivo Kärjen salanimi. Onhan molemmissa nimissä samat kirjaimet. Fakta on se, että molemmat heistä käyttivät muiden salanimien ohessa Orvokki Itää omanaan. Helismaa sanoituksissa ja Kärki sävellyksissä. Tämä on esimerkki siitä, että vaikka ollaan eri mieltä asiassa, molemmat ovat oikeassa. Jippii konsensus.

 
HALLOVEENIHERKKUA

Kurpitsa. Tuo muhkea vanhanaikainen herkku, joskus jopa eksoottinenkin. Aika lailla unohdettu myös. Siksipä annamme sijaa toisenlaiselle ruokavaihtoehdolle. Koska viimeksi olet syönyt kurpitsalaatikkoa? Etkö muista? Tee tämä, niin takuulla muistat – pitkään ja hyvällä.
Vinkki: Koverra vain kurpitsan sisältö ja jätä kuoret jäljelle. Niistä saat hienot kynttilälamput Halloween-tyyliin. Sen aika on juuri nyt.

Kurpitsalaatikko

¼ talvikurpitsaa
1 dl siirappia
½ tl muskottipähkinää
1/4 tl valkopippuria
½ tl suolaa
1 dl ruokakermaa
4 kananmunaa
1 dl ruisjauhoja

Keitä kurpitsaa noin 20 minuuttia kunnes se on kypsää. Soseuta sauvasekoittimilla ja lisää mausteet, kerma ja ruisjauhot. Vähän jäähtyneeseen seokseen lisätään kananmunat kunnolla sekoittaen. Kaada seos uunin kestävään vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
 ONNELLISIA UUTISIA

Onnellisen miehen tarinoita -kirjasarjan kahdeksas osa julkaistaan 10.11.2018.

Mukana myös uusia, julkaisemattomia tarinoita!
 
Kirja on ennakkotilattavissa:

 

Kommentit