Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Mustasukkainen heila - Pihlajanmarja-ananashilloke

MUSTASUKKAINEN HEILA

Taivassalolainen koulukaverini Lähteenmäen Markku oli kovasti tyttöjen mieleen. Häntä vaan harmitti kun ne omi niin ittellensä, vaikka vasta seurusteltiin. Luokkakaverinsa Pirjokin motkotti hänelle, kun joskus tanssien jälkeen takin olkapäässä oli mustia pitkiä hiuksia. Ja siitähän metakka nousi, kun hiukset olivatkin vaaleita. Onko joku blondi ollut nyt vuorostaan kierroksessa, tivasi Pirjo. Kun sitten vähään aikaan hiusjäänteitä ei Markun olkapäiltä löytynyt, totesi Pirjo, että taidat olla rauhoittunut. ”Em mä mittä rauhottunu ol. Ny on kiarrokses yks klanipää”, totesi Taivassalon Don Juan.

Taivassalon Kustavin yhteiskoulun takapihalla Markku veteli King Bostonista sauhuja välitunnilla. Luokanvalvoja sattui paikalle ja totesi: ”Eikö Markku olisi parempi kun panisit Jäniksen papanoita suuhusi?” ”Se on vähä sillai, ett mist kukin tykkää”, oli Markku todennut. 

 

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

OTETAAN UUSIKSI
Lauloin illalla tyttärelleni sängyssä. Hetken päästä viisivuotias sanoi kannustavasti: "Yskäses äiti vähän jos se kuulostais sitte paremmalta". -M-L


 


PIHLAJANMARJA-ANANASHILLOKE

Ainekset:

3 dl pihlajanmarjoja
1 iso tlk säilykeananaspaloja
1 kpl tuoretta punaista chiliä
1/2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä (raasteena)
1 tl currya
1/2 dl omenaviinietikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä

Huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti. Hienonna chili, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit sekä raasta inkivääri.

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee, vähintään puoli tuntia. Tarvittaessa voit lisätä vettä. Purkita hilloke heti kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin tai nauti heti. Tämä herkku sopii hyvin vaikka erilaisten mausteisten ruokien tai juustojen kanssa.  

Kommentit