Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Yö pariisilaishotellissa - Toisenlainen perunamuusi

YÖ PARIISILAISHOTELLISSA

Olen aikamoinen kielivirtuoosi. Puhun yhdeksää kieltä. Mutta ymmärrän vain yhtä. Sitäkin nykyään vaimoni mielestä heikonlaisesti.

Ranskan kieli on jäänyt kummajaiseksi, vaikka aikanaan levytimme menestyskappaleen "Söteem" eli "syteen sinne syteen tänne".

Numeroista on mieleeni tarttunut vain yksi luku. Yhdeksän. Ranskaksi "neuf".

Kun varaan Pariisista hotellin, yritän saada huoneen numeroltaan 99. Miksikö? Kun tuo neuf lausutaan "nöf". Yöllä kun tulee Punaisesta Myllystä hotelliin ja pyytää ovimieheltä huoneen avaimen, on niin helppo huokaista vain, että "nöf nöf".

Yö pariisilaishotellissa 17.11.17

Lasten suusta totuuden kuulet
JÄNNITTÄVÄ MENU
Päiväkodissa tutustuttiin eri maiden ruokakulttuureihin. Kysyin illalla Miljalta mitä he olivat tänään syöneet? Hän vastasi, että jotain sellaista seksiruokaa. Asiaa pohdittuamme selvisi, että kyseessä oli ollut Tex-Mex-päivä.
-Tea
175 (800 x 600)
TOISENLAINEN PERUNAMUUSI
Perheenäidillä (tasavertaisuuden aikana pitänee sanoa kaiketi ”perhehenkilöllä”) on useasti ongelmia miellyttääkseen lapsia kalan syömiseen.

Perunamuusi toimii aina. Jospa käytetään sitä kuljettimena. Vaivihkaan. Tässä yksi mahdollisuuksista:

Perunoita tarpeellinen määrä
Kylmäsavulohta pilkottuna sopivasti
Voita muutama nokare
Maitoa liraus
Vähän hunajaa
Hieman puristettua sitruunan mehua

En määrittele tarkkaan määriä, kun tässä on nyt makuasioista vahvasti kyse. Määräävänä tekijänä on kylmäsavulohi. Muut ovat mausteina.

Valmista tarvittava määrä perunamuusia. Keitetyistä perunoista, nokareesta voista ja tilkasta maitoa. Muusaa niin, että jäljelle jää pieniä ”knöölejä – pahkuroita” että erottuu kaupan muusista ja on hieman pureskeltavaakin.

Leikkaa veitsellä tosi pieniksi paloiksi kylmäsavulohta. Puoli senttiä kanttiinsa.

Sekoita muusiin nämä kylmäsavulohen palaset, lisää ruokalusikallinen hunajaa sekä puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita hyvin. Ennen tarjoilua voit pikaisesti lämmittää sen vielä kattilassa. Mutta varo, ettei pala pohjaan. Ei tarvitse lisukkeita. Salaatit sopii kyllä hyvin tomaatin ja kurkkujen kera. Ja kun mielikuvitus taas ottaa harppausaskeleen, voit kylmäsavulohen korvata savukalan paloilla. Hyvää on sekin.


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit