Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Arvokas nimmari - Sinappismetanalohi

ARVOKAS NIMMARI

Muistuupa mieleeni hauska tapahtuma 60-luvulta. Orkesterini suosio alkoi kasvaa ja minultakin pyydettiin joskus nimmareita. Muutkin kuin pankinjohtajat vekseliinsä.

Vehmassalmen lavalla takahuoneeseen saapui nätti nuori tyttö, jolla oli 5 paperinpalaa ja kynä. Hän pyysi nimikirjoitustani kaikkiin viiteen paperiin. Kun ihmettelin, miksi hän tarvitsee näin monta nimmaria, hän totesi iloisena: En minä näitä itselleni. Kun koetan vaihtaa yhden Seppo Kulmalan nimmariin. (Hanuristi ja myöhemmin mm. Auraviihteen ja Seinäjoen tangomarkkinoiden voimahahmoja)

Huvittuneena kirjoitin viisi nimikirjoitusta. Vaan vieläkin ihmettelen, että Kulmalan Sepon??

Arvokas nimmari 24.11.17

 
REPSIKAN PAIKKA VAPAANA
Perustelin kuusivuotiaalle tyttärelleni miksi pitäisi ostaa uusi auto. Kerroin, että nyt kuluu bensaa paljon enemmän kuin vähäpäästöisen auton omistavalla ystävälläni. Kerroin paljonko maksaa jos ajan vaikkapa Turusta Poriin ja paljonko ystäväni maksaa samasta matkasta. Tytär mietti hetken ja sanoi ihmetystä äänessään: "Jos te kerran molemmat ootte Poriin menossa, niin miksi ette voi mennä sinne samalla autolla?"
-Tuire

Lisää tarinoita lasten suusta: www.positiivarit.fi

Sinappismetanalohi 24.11.17
SINAPPISMETANALOHI
Kun olen tällainen harrastelijakokki ja ruokasäveltäjä, kehtaan tunnustaa, että yksi lempimausteistani on sinappi. Dijonsinappi on tarpeeksi makeaa makuuni. Mutta kun olen avustusehtävissä talvisaarellani Ceylonilla, suuri haikeuteni kohde on suomalainen sinappi. Anteeksi vaan tamperelaiset - turkulainen sinappi.

Kun veivät Turun sinapin valmistuksen Puolaan, siirryin Pansion laivastoaseman viereen. Aura-sinappi on niin samankaltainen, etten niitä sokkotestissä erota. Ystäväni kun talvisin saapuvat saarellemme, luokittelen sen mukaan, paljonko heillä on tuliaisena ruisleipää, sinistä lenkkiä ja Auran sinappia. Niin että tällainen gourmetmestari täällä touhuaa. Kokeilehan tätä reseptiä, saatat pudota samalle ruohonjuuritasolle kuin minäkin. Mutta siellä maistuu.

Ohje neljälle:
n. 1 kg ruodoton lohifilee
100 gr smetanaa
3 rkl Auran sinappia (vihreää tai punaista)
3 rkl hunajaa
1 sitruuna
merisuolaa
mustapippurijauhetta

Viillä lohifileeseen 1.5 cm välein viiltoja puoleen väliin fileen paksuudesta. Ripottele suola ja mustapippuri päälle. Laita uunivuokaan 200 asteesen n. 15 minuutiksi. Sekoita kulhossa smetana, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu, hunaja, suola, pippuri ja sinappi.
Nosta uunivuoka uunista ja sivele edellä oleva massa lohifileen päälle. Laita takaisin uunin noin 10 minuutiksi. Tarjoa salaatin tai perunoiden kera.
 


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit