VALINNAN VAIKEUS
Tämä tositarina kertoo miehestä nimeltään Pekka. Nimi ei
vastaa todellisuutta. Lähipiirini kyllä tunnistaa kaverin. Pekka oli kunnon
aviomies. Hänellä oli kuitenkin yksi pahe: purjehdus. Eihän purjehdus nyt voi
olla pahe? Kyllä vain, kun sitä harrastaa pekkamaisittain. Pekka kun tuli
viikonlopun purjehdukseltaan kotiin, saappaat oli sekaisin, jos niitä yleensä
oli matkassa. Venekunnan tapana oli nimittäin maaliin tulon jälkeen korkata
kossupullo jos toinenkin. Turun Pursiseuran rantaan tullessa iloisuutta jatkettiin
legendaarisella Purjehdusseuran Paviljongilla.
Vaimo alkoi kyllästyä menoon ja päätti mennä miestään
vastaan pursiseuran laiturille. Eikä aikaakaan kun iloinen seurue lähestyi
rantaa kauhealla kapellilla. Vaimo tunnisti jo kaukaa miehensä äänen ylitse
muiden. Jo rantautuneet venekunnat seurasivat jännittyneenä näytelmää. Ilma oli
aivan pläkä, joten äänet kantautuivat veneen ja laiturin väliä tehokkaasti.
”Kuules nyt Pekka! Tämä ei jatku enää näin. En kestä
tällaista peliä enää yhtään. Saat valita: minä tai viina”, huusi vaimo.
Purjehdussatama hiljeni totaalisesti. Kaikki halusivat kuulla Pekan vastauksen
elämän ja kuoleman kysymykseen. Tyynessä säässä kuului syvä huokaus Pekan
venekunnasta. Pienen tauon jälkeen kuului Pekan tarkkaan harkittu vastaus: ”Se
riippu siit, kummost viina sul on!”
Asian arkaluontoisuuden vuoksi en katso aiheelliseksi kertoa
jatkoa tähän draamaan.
KALAMUNAKAS
Vai ettei kala sovi munakkaaseen? Sopii kyllä. Kokeile, niin
huomaat.
Ainesosat:
- 5 keskikokoista perunaa
- 5 kananmunaa
- 250gr savu-, kylmäsavu tai graavilohta
- kahvikupillinen raastettua parmesaanijuustoa
- ruokaöljyä ja/tai voita
- rouhittua mustapippuria
- persiljaa
- hyppysellinen suolaa
1. Siivuta 5 keskikokoista perunaa hyvin pestynä kuorineen.
Laita paistinpannulla ruokaöljyn ja voin seosta ja paista perunat hissukseen
kypsäksi. Välillä hämmentäen.
2. Vatkaa 5 kananmunaa kulhossa tasaiseksi ja mausta
mustapippurilla ja suolalla.
3. Kaada munaseos sekä pieneksi pilkottu graavi- savu- tai
kylmäsavulohi perunoiden päälle. Anna hetken pientä lämpöä, että munaseos
hyytyy.
4. Nosta pannu liedeltä. Ripottele pinnalle parmesaani- tai
muuta juustoa. Laita pannu grillivastusten alle niin kauaksi, että juusto sulaa
kauniin ruskeaksi. Nyt se on nautittavissa.
Kommentit
Lähetä kommentti