Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

VALINNAN VAIKEUSTämä tositarina kertoo miehestä nimeltään Pekka. Nimi ei vastaa todellisuutta. Lähipiirini kyllä tunnistaa kaverin. Pekka oli kunnon aviomies. Hänellä oli kuitenkin yksi pahe: purjehdus. Eihän purjehdus nyt voi olla pahe? Kyllä vain, kun sitä harrastaa pekkamaisittain. Pekka kun tuli viikonlopun purjehdukseltaan kotiin, saappaat oli sekaisin, jos niitä yleensä oli matkassa. Venekunnan tapana oli nimittäin maaliin tulon jälkeen korkata kossupullo jos toinenkin. Turun Pursiseuran rantaan tullessa iloisuutta jatkettiin legendaarisella Purjehdusseuran Paviljongilla.

Vaimo alkoi kyllästyä menoon ja päätti mennä miestään vastaan pursiseuran laiturille. Eikä aikaakaan kun iloinen seurue lähestyi rantaa kauhealla kapellilla. Vaimo tunnisti jo kaukaa miehensä äänen ylitse muiden. Jo rantautuneet venekunnat seurasivat jännittyneenä näytelmää. Ilma oli aivan pläkä, joten äänet kantautuivat veneen ja laiturin väliä tehokkaasti.

”Kuules nyt Pekka! Tämä ei jatku enää näin. En kestä tällaista peliä enää yhtään. Saat valita: minä tai viina”, huusi vaimo. Purjehdussatama hiljeni totaalisesti. Kaikki halusivat kuulla Pekan vastauksen elämän ja kuoleman kysymykseen. Tyynessä säässä kuului syvä huokaus Pekan venekunnasta. Pienen tauon jälkeen kuului Pekan tarkkaan harkittu vastaus: ”Se riippu siit, kummost viina sul on!”


Asian arkaluontoisuuden vuoksi en katso aiheelliseksi kertoa jatkoa tähän draamaan.

KALAMUNAKAS


Vai ettei kala sovi munakkaaseen? Sopii kyllä. Kokeile, niin huomaat.

Ainesosat:
- 5 keskikokoista perunaa
- 5 kananmunaa
- 250gr savu-, kylmäsavu tai graavilohta
- kahvikupillinen raastettua parmesaanijuustoa
- ruokaöljyä ja/tai voita
- rouhittua mustapippuria
- persiljaa
- hyppysellinen suolaa

1. Siivuta 5 keskikokoista perunaa hyvin pestynä kuorineen. Laita paistinpannulla ruokaöljyn ja voin seosta ja paista perunat hissukseen kypsäksi. Välillä hämmentäen.

2. Vatkaa 5 kananmunaa kulhossa tasaiseksi ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

3. Kaada munaseos sekä pieneksi pilkottu graavi- savu- tai kylmäsavulohi perunoiden päälle. Anna hetken pientä lämpöä, että munaseos hyytyy.

4. Nosta pannu liedeltä. Ripottele pinnalle parmesaani- tai muuta juustoa. Laita pannu grillivastusten alle niin kauaksi, että juusto sulaa kauniin ruskeaksi. Nyt se on nautittavissa.

Kommentit