Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoKimi Räikkösen venepaikka
Olimme muutama kesä sitten tulossa Viron saaristosta kotiin Hangon kautta. Matkalta soitin varmuuden vuoksi hankolaiselle ystävälleni ja pyysin häntä varmistamaan, että saisin venepaikan, koska tulisimme yöllä paikalle.

Ystävämme soitti satamavahdille: ”Kaverini on tulossa yöllä Hankoon m/s Noora -aluksella. Se on aika iso alus ja tarvitsisi hyvän kylkipaikan.” Venevahti kertoi, että Hangossa pidettävien venekilpailujen vuoksi joka ikinen venepaikka oli varattu. ”Eikö löydy edes yhtä paikkaa?” tivasi ystävämme. ”Ei yhtään.” ”Eikö edes Kimi Räikköselle?” Oli tovin hiljaista. Sitten kuului vastaus. ”Paikka 806. Tervetuloa!”

Ystäväni vaimo oli kuunnellut keskustelua ja alkoi sättiä miestään: ”Et sinä noin voi tehdä, eihän Kimi nyt tänne ole tulossa!” ”Enhän minä niin väittänytkään! Kysyin vain, että niinkö täyttä on, ettei edes Kimi mahtuisi.”Sättiminen jatkui, kunnes mies katsoi parhaaksi soittaa uudelleen venevahdeille ja peruuttaa m/s Nooran paikkavaraus.


En tiedä, mitä venevahtien sisäiselle viestinnälle tapahtui, sillä saapuessamme Hangon venesatamaan kun ajelin tyhjiä paikkoja etsien, laiturilla venevahti huitoi innokkaasti meille ja huusi: ”Noora! Täällä on teille varattuna hyvä kylkipaikka. Venepaikka numero 806. Tervetuloa sydämellisesti!”
Rantauduimme ja kävin maksamassa venepaikan. Kovin ystävällisiä olivat minulle. En tiennyt, miksi. Soitin vielä ystävälleni ja kiitin häntä venepaikan varaamisesta. Hän oli yhtä hölmistynyt kuin minäkin. Jos näette Kimiä, kertokaa kiitokset ja anteeksipyyntöni. Ei ollut tarkoitus.


Kimi Räikkösen venepaikka 17.2.17


 
Samettinen keitto 17.2.17
 
 
SAMETTINEN KEITTO
 

Juureksia
Liemikuutio
Suolaa
Piparjuurta
Persiljaa
Juustoa
Kermaa tai smetanaa
Saaristolaisleipää

Puhdista, kuori ja pilko juurekset pieniksi paloiksi ja laita veteen kiehumaan. Kun ne ovat aivan pehmeitä, lisää liemikuutio, suolaa ja piparjuurta vähän sekä silputtua persiljaa. Anna kiehua edelleen poreillen, ”hymyillen” niin että juurekset pehmentyvät muusiksi asti. Lisää sulatejuuston palasia tai juustoraastetta sekä kermaa tai smetanaa. Hämmennä varovasti tasaiseksi samettiseksi keitoksi. Parhaiten sen voi nauttia itse tehdyn saaristolaisleivän kanssa.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit