Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoAVAINASIAKAS
Pidän Herrankukkaron koulutuskeskuksessa myös tarinatuokiota yritysten ja kolmannen sektorin asiakaspalvelussa toimiville. Raotan hieman tilaisuuksien punaista lankaa ja kerron yhden niistä tarinoista: Suomen autonomian aikaan Venäjän tsaari oli lomamatkallaan poikennut pieneen karjalaiseen kylään. Keskellä kylää hän huomasi kaupan edessä pitkän jonon. Siellä myytiin voita. Niinpä tsaari halusi laskeutua kansan pariin ja siirtyi kiltisti jonon päähän. Kun hänen vuoronsa tuli, kauppias ilmoitti, että voi on loppu. Tsaari lähti pois, kuten muutkin hänen perässään jonottaneet.

Kauppaan jäi vaan vanha Mari-mummu tuolille istumaan. Kauppias kysyi, että mitähän se Mari haluaisi ostaa?

”Voitaha mieki olisin halunnu ostaa, mut ko sie oot jo kaike voin myynny parempii suihi:” sanoi Mari.

Kauppias otti voipaketin tiskin alta ja antoi sen Marille.”Kui sie miul köyhäl vanhal ihmisel voit myyä, ko sie et edes tsaaril sitä myynt,” päivitteli Mari.

”Sie Mari käyt kaupassani joka päivä ja tsaari vain kerran eläissään. Minun tehtäväni on kylän kauppiaana pitää huolta avainasiakkaistani. Tsaari hakekoon leipänsä päälle voita muualta”, totesi kauppias.Avainasiakas 10.2.17


 
Uutta elämää hukkakalalle 10.2.17
 
 
UUTTA ELÄMÄÄ HUKKAKALALLE
 

Ohje on noin kilolle kypsää kalaa. Savustettua, paistettua, uunikalaa. Perattuna ruodot pois.

1 litra vettä
1,5 dl etikkaa
10 rkl sokeria tai 5 rkl hunajaa
10 neilikan kukkaa
2 porkkanaa siivutettuna
2 punasipulia pilkottuna
Jos on jäänyt valkoviiniä pullon pohjalle, luraus.

Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua muutama minuutti. Jäähdytä ja kaada kalojen päälle. Lisää pilkottu puntti tilliä. Anna vetäytyä makuun yön yli. Jos teet päivällä, se on jo illalla herkuttelukelpoista.

Sellainen versio, jossa on punaista ja valkoista kalaa sekaisin, on hyvää. Esim. jäljelle jääneet ahvenet, siiat, kampelat, lohet ja savusilakatkin, kannattaa perata niin, ettei ruotoja kovastikaan ole mukana.

Nautitaan keitinperunoiden ja/tai salaatin kera. Aivan mainiota ruisleivän tai näkkärin päällä. Herrankukkarossa tämä herkku hupenee illan seisovassa Koivuniemen Jannen saaristolaispöydässä kummasti. Aamiaispöydästä alta aikayksikön.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 


s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit