ALASTON HEVONEN
|
Tämä tapahtui siihen aikaan, kun
oltiin Pakin kanssa vielä viriilejä miehiä. Siis melkein ikuisuus sitten.
Olin menossa tapani mukaan
Merisalin terassille aamukaffeelle. Kahvi oli silloin ja muutenkin tekosyy.
Joinhan minä aamukaffeet kotonani vaimon keittämänä. Eikä laadusta tarvinnut
tinkiä. Kummassakaan paikassa. Merisalin aamukaffeen syy oli nk.
rantaparlamentin kokoontuminen. Se kokoontui ennalta määräämättöminä aikoina
extempore.
Myös rantaparlamentin kokoonpano
on hyvin joustava ja vaihtuva. Toki nk. vakiojäseniäkin on. Merisalin isäntä
Routamaan Hessu, jota myös Rutamaaksi kutsutaan, on itseoikeutettu
puheenjohtaja. Hän tarjoaa aika usein kaffeet. Yksi ahkerimmista
parlamentaarikoista on Tulosen Paki.
Raskas mies. Raskas mies sillä
lailla, ettei koskaan tiedä, onko tosissaan vai ei. Niin kuin sinäkin aamuna,
jolloin menin innostuneena paikalle.
”Paki! Olen kuullut, että Turun
Kupittaan puistossa on Sirkus, ja siellä muun muassa ratsastaa alaston nainen
hevosella. Lähdetäänkö katsomaan, minua kiinnostaa kovasti”.
”Lähdetään vaan, ilman muuta”
innostui Paki. ”Siitä onkin jo pitkä aika, kun olen viimeksi nähnyt hevosen.”
|
|
|
|
|
|
|
|
Sieluni silmissä näen, kuinka monet lukijat
hymyilevät. Taas se
Oskari tuputtaa tyrniä. Minulla on siihen monta hyvää syytä:
Herrankukkarossa se on jälkiruokana ylivertaisesti
suosituin jälkiruokana.
Se on uskomattoman terveellinen luonnontuote. Se on
Suomen luonnonvaraisista marjoista ravinnerikkain. Se on juurtunut
maaperäämme jo 13.000 sitten, jääkauden jälkeen ja on yksi vanhimmista
luonnonkasveistamme.
Se sisältää kokoonsa nähden valtavasti C- ja E
vitamiinia, ravintokuituja ja hyviä rasvahappoja.
Se alentaa yleistä tulehdustilaa, ja aterianjälkeistä
sokerin sokeritason nousua. Se lievittää atooppista ihottumaa ja
kuivasilmäisyyden oireita. Näin kertovat Turun Yliopiston tutkijat.
Ja kaiken kukkuraksi: Sen maku on eksoottisen raikas ja
persoonallinen. Kova juttu nykyisten keinotekoisten makujen maailmassa.
3 dl täystyrnimehua
3 dl appelsiinituoremehua
1,5 dl hunaja
1,4 dl mannasuurimoita
(Kermavaahtoa jos haluat).
Sekoita kaikki aineet yhdessä kattilassa ja laita
liedelle. Keitä vajaa 10 minuuttia koko ajan hämmentäen, ettei pala pohjaan.
Jäähdytä ja vatkaa se vaahtomaiseksi. Voidaan nauttia sellaisenaan tai lisätä
kermavaahtohuppu päälle.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti