Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoTUOKSUJEN MAAILMA

Uskolliselta kirjeenvaihtokaveriltani Jussi-Pekka Lämsältä sain näin kesän kynnyksellä mukavan kuvalähetyksen, jossa J-P oli tervaamassa puuvenettään. Kuvaa katsoessani tunsin sieraimissani menneen ajan positiivista värinää. Kevät, aurinko ja tervan tuoksu. Totta on, että ihmisen aistit kummasti vain dominoivat toinen toistaan. Kerron esimerkin aiheesta:

Kolme vuosikymmentä sitten huseerasin veneiden kanssa. Valmistimme veneitä, jotka olivat hieman toisenlaisia kuin muilla. Hieman vanhanaikaisia ja tietenkin nostalgisia. Yksi venemerkeistä oli Myrskyluodon veneet. Myrsky-Maija, Myrsky-Janne jne. Ystäväni Lasse Mårtensson piirsi yrityksemme logonkin, vanhanaikaisen saaristolaispurren. Nimestään huolimatta veneet olivat kuitenkin lasikuitua. Oli aika haastavaa saada niihin vanhanajan tunnelmaa.

Olimme erään kerran Helsingin Venenäyttelyssä Messukeskuksessa. Minua hiukan hymyilytti, kun ihmiset kävellessään käytävillä suuntasivatkin yhtäkkiä meidän veneidemme luo. Muiden lasikuituveneiden seassa Myrskyluodon veneet näyttivät saman näköisiltä. Meillä vain soi osastollamme Mårtenssonin Myrskyluodon Maija elokuvan tunnusmusiikki. Saapuessaan osastollemme oli aivan yleistä, että ihmiset huokailivat: ”Kylläpä näissä veneissä on fiilinkiä”. He eivät tienneet, että messupäivän aamulla kaadoin pilssiin trallien alle näkymättömiin litran oikeata hautatervaa. Eivät tienneet, että yksi aisteistamme, nenän havaitsema tuoksu sai aivomme hyvänolonkeskukset toimimaan.

Tällä tarinan kirjoituksella tulin samalla paljastaneeksi yhden Herrankukkaron ”salaisuuksista”. Arvannet, mikä se on? Kyllä. Kun kaiken lisäksi terva on parasta mahdollista puun suojaa. Melkein kuin sanassa sanotaan: ”Puusta olet Sinä tullut, ja puuhun pitää Sinun jälleen menemän ”. Kippis keväälle ja tervalle!Tuoksujen maailma 13.5.16

 
Vinkki
 
Olen saanut valtaisan määrän tiedusteluja, miten yksittäiset ihmiset pääsevät kokemaan kaikki Suomen Saariston palvelumme kärkituotteet. Syntymäpäivieni kunniaksi räätälöin ihan oman paketin PERJANTAIRESEPTILÄISILLE. Lauantaina 21.5 klo 11-16.45. Lue lisää tästä:

 

 
Sinappibroileri 13.5.16
 
 
SINAPPIBROILERI
 

4 hengelle

500 g
broilerin fileitä
2 dl rypsiöljyä
3 rkl reilua sinappia, mielellään Dijon
2 tl hunajaa
0,5 tl merisuolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl rosmariinia

Pilko broilerin fileet 2-3 osaan ja suolaa sekä pippuroi ne kevyesti. Laita fileet uunivuokaan ja kaada päälle valmiiksi sekoitettu massa, jossa ruokaöljy, sinappi, mustapippurirouhe, rosmariini ja hunaja. Sitten 180 asteessa uuniin. 40-45 minuuttia.


 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit