|
Uskolliselta
kirjeenvaihtokaveriltani Jussi-Pekka Lämsältä sain näin kesän
kynnyksellä mukavan kuvalähetyksen, jossa
J-P oli tervaamassa puuvenettään. Kuvaa
katsoessani tunsin sieraimissani menneen
ajan positiivista värinää. Kevät, aurinko ja tervan tuoksu. Totta on, että ihmisen aistit kummasti vain dominoivat toinen
toistaan.
Kerron
esimerkin aiheesta:
Kolme
vuosikymmentä sitten huseerasin veneiden kanssa. Valmistimme veneitä, jotka
olivat hieman toisenlaisia kuin muilla. Hieman vanhanaikaisia ja tietenkin
nostalgisia. Yksi venemerkeistä oli Myrskyluodon veneet. Myrsky-Maija, Myrsky-Janne
jne. Ystäväni Lasse Mårtensson piirsi yrityksemme logonkin, vanhanaikaisen
saaristolaispurren. Nimestään huolimatta veneet olivat kuitenkin lasikuitua.
Oli aika haastavaa saada niihin vanhanajan tunnelmaa.
Olimme erään kerran
Helsingin Venenäyttelyssä Messukeskuksessa. Minua hiukan hymyilytti, kun
ihmiset kävellessään käytävillä suuntasivatkin yhtäkkiä meidän veneidemme luo.
Muiden lasikuituveneiden seassa Myrskyluodon veneet näyttivät saman näköisiltä.
Meillä vain soi osastollamme Mårtenssonin Myrskyluodon Maija elokuvan
tunnusmusiikki. Saapuessaan osastollemme oli aivan yleistä, että ihmiset
huokailivat: ”Kylläpä näissä veneissä on fiilinkiä”.
He
eivät tienneet, että messupäivän aamulla kaadoin pilssiin trallien alle
näkymättömiin litran oikeata hautatervaa. Eivät tienneet, että yksi
aisteistamme, nenän havaitsema tuoksu sai aivomme hyvänolonkeskukset toimimaan.
Tällä tarinan kirjoituksella tulin samalla paljastaneeksi yhden Herrankukkaron
”salaisuuksista”. Arvannet, mikä se on? Kyllä. Kun kaiken lisäksi
terva on parasta mahdollista puun suojaa. Melkein kuin sanassa sanotaan:
”Puusta olet Sinä tullut, ja puuhun pitää Sinun jälleen menemän ”. Kippis
keväälle ja tervalle!
|
|
|
|
|
|
Olen saanut valtaisan määrän tiedusteluja, miten yksittäiset ihmiset pääsevät
kokemaan kaikki Suomen Saariston palvelumme kärkituotteet. Syntymäpäivieni
kunniaksi räätälöin ihan oman paketin PERJANTAIRESEPTILÄISILLE. Lauantaina 21.5
klo 11-16.45. Lue lisää tästä:
|
|
|
|
|
4 hengelle
500 g broilerin fileitä
2 dl rypsiöljyä
3 rkl reilua sinappia, mielellään Dijon
2 tl hunajaa
0,5 tl merisuolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl rosmariinia
Pilko broilerin fileet 2-3 osaan ja suolaa sekä pippuroi ne
kevyesti. Laita fileet uunivuokaan ja kaada päälle valmiiksi sekoitettu massa,
jossa ruokaöljy, sinappi, mustapippurirouhe, rosmariini ja hunaja. Sitten 180 asteessa uuniin. 40-45 minuuttia.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti