Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


SUKELTAVA KITARISTI


50-luvulla isäni toimi Turun yläpuolella, Yläneen Osuuskaupan hoitajana. Kaupalla oli henkilökunnan käytössä oma kesämökki kirkasvetisen Pyhäjärven rannalla. Järven erikoisuus jäi erityisesti mieleen. Siitä hetken kuluttua. Isäni toimi VPK touhuissa mukana mm Kallionokan Juhannusjuhlia järjestäen. Myöhemmin juhannusjuhlapaikan viereen rakennettiin vieläkin toimiva suosittu tanssilava, Valasranta.

Pitkäaikaisen ystäväni Grönin ”Empun” eli ” Eikan” eli Einon orkesterissa soitti rumpuja aikanaan Koistisen Roope. Roope kertoi tositarinan heidän kitarististaan - ihan oikein luit, ei basististaan, joka oli intohimoinen sukeltaja. Kuullessaan tulevan keikkapaikkansa Valasrannan olevan suuren Pyhäjärven rannalla, hän innostui. Muut kaverit kun olivat käyneet paikalla jo aiemminkin ja tiesivät saman erikoisuuden järvestä kuin minäkin. He kertoivat kitaristille, että järvi oli oikea sukeltajien paratiisi.

Kitaristi pakkasi keikka-autoonsa koko sukelluslaiterepertuaarinsa. Kumipuvusta happilatteisiin asti. Hyvissä ajoin ennen muita orkesterin jäseniä hän ajoi keikkapaikalle. Tamineet päälle. Hiekka vain pölisi räpylöiden alla kun sukeltajamestari siirtyi järvelle. Rannassa oli matalaa, vain muutama sentti vettä. Hänen edetessään hiekkapölyn sijaan alkoi vesi roiskua räpylöiden alla. Matalaa vaan riitti. Vaivalloisesti raskaat happipullot selässään hän eteni ainakin 100 metriä. Vastaan tuli kaksi pikkupoikaa, jotka ihmeissään katselivat vastaantulevaa merkillisyyttä. Kitaristi nosti naamarinsa päästään ja huohottaen kysyi pojilta, josko nämä tietäisivät, kauanko vielä pitää edetä, että päästään syvään veteen. Pojat katselivat toisiaan ensin hämmentyneenä, mutta sitten silmä hieman pilkahti. Toinen pojista sanoi vakavana sukeltajamestarille: ”Aika kauas pitää mennä. Sanovat, että järven toisella puolella, Säkylän päässä vettä olisi vähän enemmän.” Matkaa Säkylään vesitse linnuntietä oli lähes 20 km.

Kitaristimme aloitti pitkän ja vaivaloisen paluumatkansa. Vesi vain roiskui räpylöiden alla. Veden vaihtuessa rantahiekkaan, vastassa olivat muut orkesterin jäsenet. Heidän naurullaan ei ollut minkäänlaista rajaa. Arvannette, että joku loukkaantui. Keikkaillan sosiaalinen yhteiselo lavalla ei ollut paras mahdollinen. Soittajien raskasta työtä vaimensi raskas huumori.

Sukeltava kitaristi 20.5.16

 
Kolme hyvää hienoa vinkkiä:
 
1. Katso, kuinka Herrankukkaron naapurisaarella kalasääskipariskunta hoitaa poikasiaan.
2. Nyt Sinulla on mahdollisuus saada ilmaiseksi NOSTALGIAKLUBIN jäsenyys, jolla saat merkittäviä etuja yrityksistämme. Lue lisää.
3. Orkesterini 7 seinähullua pitää 50 v juhlakonsertit 2-7.6 Rajoitettu määrä estradipaikkoja. Lisätietoa.
 

 
Chilinen kanavarras 20.5.16
 
 
CHILINEN KANAVARRAS
 
4 hengelle

Tässä maun ystäville mieluisaa grillinautiskelua:

Grillipuutikuille puikotetaan kanan rintafileen palasia. Vähän tulitikkuaskia pienempiä. Laitetaan uuniin tai grilliin kypsymään. Kun väri vaihtuu tumman ruskeaksi, otetaan viimeistään pois. Tehdään kastike.

5 dl vettä
0,2 dl kanafondi/liemi
1 dl sweet chilikastiketta
1 dl paprikaa 1 cm x 1 cm paloina
1 tl riistamaustetta
1 tl kurkuma
2 tl curry
0,5 tl suola
0,5 dl hunaja
1 dl kerma
1 tl suola
Persiljaa

Sekoitetaan tehosekoittimella kaikki yhdessä ja keitetään noin 5 minuuttia

Nosta kypsät vartaat astiaan ja kaada päälle mausteliemi, niin että ne mieluummin vähän uivat siinä. Kääntele välillä. Lopuksi ripottele päälle persiljasilppua.

Kaada vartaiden päälle maustumaan + persiljaa

Nautitaan grillissä paahdettujen perunoiden tai juuresten tai salaatin kera.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit