Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


KUNNON KALAJUTTU


Tuskin missään jutuissa muistetaan niin väärin kuin kalajutuissa. Seuraava kalajuttuni sisältö ei sisällä niin paljon vääriä tietoja kuin yleensä, sillä siinä ei muisteta väärin kalan kokoa.

Kas näin: Pari kaveria oli vuokrannut Norjassa joen rannalta viikoksi pätkän joesta suurella rahalla. Pieniä tammukoita tuli kyllä reippaasti, mutta suuret kalat jäivät saamatta. Heitä harmitti luonnollisesti kovin. Lähtivät sitten ajamaan eteenpäin ja saapuivat joenvarrella olevan talon pihalle. Talon isäntä oli juuri kalastamassa perhollaan. Perhoa heittäessään pihalla vapaana juoksevista kanoista peljästyi tulijoita ja yksi tarttui isännän siiman koukkuun. Kana lensi kaaressa jokeen.

Näkemästään innostuneena toinen kavereista totesi: ”Tähän jäädään ja vuokrataan tästä kalastusoikeus. Kalat on taatusti suuria, kun isännän perhokin on suurempi kuin meidän tähän asti saamat kalat.”Kunnon kalajuttu 6.5.16


 
Neulasilakat 6.5.16
 
 
FRITEERATTUJA NEULASILKOITA
 
Kesätapahtumien yksi suosikkiruoista on ollut neulamuikut. Jotkut tykkää, jotkut ei. Harva on huomannut, että samanlaista festariruokaa voi tehdä myös kotona vaikkei muikkuja olekaan. Muikku on hyvä kala. Onhan se lohikala. Mutta hyvä on silakkakin. Varsinkin pikkusilakat. Tässä ohje. Sopiva määrä sopivan kokoisia silakoita vain suolet ja pää perattuna. Mahdollisimman pieniä mielellään.

Kermaa
Sinapin siemeniä
Sokeria
Ruisjauhoja
Hienoa suolaa
Voita paistamiseen
Sitruunan lohkoja
Tilliä

Laita hienoa merisuolaa silakoihin ja anna vetäytyä puoli tuntia. Pyyhi pois. Laita marinoitumaan kerma/sinapinsiemen sekoitukseen. Anna vetäytyä muutama tunti tai vaikka yön yli, jos aikaa on. Lämmitä valurautapannu kuumaksi. Pyöritä marinoituneet silakat ruisjauhoseoksessa. Mukaan voit lisätä myös vähän vehnäjauhoja tai korppujauhoja.

Paista silakat kuumalla pannulla molemmin puolin. Kun käännät ne, ripottele pinnalle vähän hienoa sokeria, niin että se karamellisoituu.

Nassikatkin tykkää sen jälkeen niistä. Lautaselle keitettyjen perunoiden, sitruunan palan ja tillin kera.

Kastikkeen voit tehdä, jos haluat, majoneesista, johon lisäät sitruunamehua ja hunajaa vähän.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit