Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


SANASOKEUS

Sanasokeus ja sanan sisällön ymmärtämättömyys on hyvin yleistä. Niin lapsilla kuin aikuisillakin. Tässä muutama esimerkki: Kun sisareni oppi lukemaan, se tapahtui osittain sarjakuvien kautta. Alkumetreillä sarjakuvasankari Mustanaamion nimi kirjoitettiin joissain lehdissä Fantom. Sisareni luki sen väärin: Pahtom. Vasta aikuisiässä minä nihilistinä halusin korjata sen. Vaikka hän osasi lukea nimen oikein, lapsuuden vääristymä jäi mieleen ja silmät vaan ohittivat oikean ilmenemismuodon.

Sisartani luonnollisesti harmitti niuhottamiseni. Niinpä hän antoi takaisin. ”Sinä vastaavasti puhut Aku Ankan koirasta nimellä Pulutto. Lukisit oikein. Se on Pluto."

Merikapteeni Eriksson äitini kotisaarelta Lyökistä kertoi miehistölleen aina hyvästä alibilistä. Kun hän oli sentään laivankapteeni, kukaan ei uskaltanut korjata häntä käyttämään sanaa alibi. Niinpä Eriksson meni hautaan sillä ymmärryksellä, että hänellä oli monesti hyvä alibi elikkä alibili. Väliäkös sillä.

Omat lapseni taasen mielsivät TV:stä kuulemansa omalla tavallaan: ”Äiti! Mä en halua katsoa kun se ”besta tittare” - täti puhuu." Toisaalta taasen, kun uutiset alkoivat, kuului iloinen informaatio: ”Isi ! Äkkiä tänne. Telkkarista tulee Uutisetä.”

Sanasokeus 20.11.15

 
Hyvän mielen Lotus Hill –amaryllispaketti
 
Kasvata itsellesi tai anna ystävällesi joululahjaksi Hyvän mielen amaryllis. Tilaamalla Hyvän mielen–amaryllispaketin, lahjoitat samalla Sri Lankan yhdelle pienelle koululaiselle koulukengät. Paketti sisältää 5 kpl amarylliksen sipuleita hintaan 39,90€.
Lue lisää täältä.
 

 
Lyökin mamman salaatinkastike 20..11.15
 
 
LYÖKIN MAMMAN SALAATINKASTIKE
 
3 munaa kovaksi keitettynä
1 dl kuohukermaa puolipaksuksi vaahdotettuna
2 tl sokeria
½ tl suolaa
½-1 rkl sinappia
1-2 tl etikkaa
Lehtisalaattia.

Irrota keltuaiset ja hienonna ne. Hiero niiden sekaan sinappia, sokeri ja suola. Kun seos on sopivan makuinen, siihen lisätään puolipaksuksi vatkattu kerma pienissä erissä. Sen jälkeen lisätään etikka. Varovasti jottei kermavaahto saostu. Sekoita kastike lehtisalaattiin. Valkuaiset voi paloitella ja sirotella lehtisalaatin päälle.

Muistelen, että samaa kastiketta käytettiin myös kalan kanssa. Isä-Yrjö oli intohimoinen hauen narraaja ja Lyökistä – Uudenkaupungin saaristosta - sitä sai. Yleensä hauki silloin keitettiin. Aika mautonta. Mutta tällä salaatinkastikkeella maku löytyi. Hyvä yhdistelmä. Kokeilin kerran paistetun siian kanssa. Voi taivas kun meinasi lähteä iso mies leijumaan.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit