Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

KOHTAAMINEN TIIKEREIDEN KANSSA

Talvikodissamme Sri Lankassa teemme joskus pieniä matkoja saaren muihin osiin. Saari on historialtaan, kulttuuriltaan ja luonnoltaan uskomaton. Kun englantilaiset saapuivat parisataa vuotta sitten saarelle, he totesivat, että jos maan päällä on paratiisi, se on tämä saari.

Erään kerran ajoimme saaren itärantaa alas. Ohitimme Yalan kansallispuiston ja mukanamme oli paikallinen yhteyshenkilömme Coolman (nimi johtuu siitä, että kun kaveri syntyi, oli harvinaisen kylmä ilma). Coolmanin pojan eli pikku Coolmanin nimeksi olemme antaneet Iceman. Coolman kertoi tienvarren asukkaiden suuresta ongelmasta. Sisällissodan takia puiston valtava elefanttipopulaatio vähän väliä villiintyy miinoista ym. sodan mielettömyyksistä. Silloin ne lähtevät laumoina liikkeelle talloen kaiken eteen osuvan. Kylät tasaisiksi, ja ne ihmiset pelastuu, jotka ehtivät kiivetä puihin.

Matkan jatkuessa vaimoni kysyi, että onko täällä näkynyt tiikereitä? ”Voi on kyllä.” totesi Coolman ja jatkoi: ”Viime viikollakin kun ajoin tästä ohi, vastaan tuli kaksi tiikeriä polkupyörillä.” Sitten ilmeni, että hän tarkoitti sissisotilaita, jotka kutsuivat itseään tamilitiikereiksi.


Kohtaaminen tiikerien kanssa 6.11.15


 
Siskonmakkarakeitto 6.11.15
 
 
ISÄNPÄIVÄN RESEPTI - SISKONMAKKARAKEITTO
 
1 litra vettä
500 g siskonmakkaroita 1-2 cm pituisina pötköinä
Kuorittuja punajuuria 3-4 kpl paloiteltuna pieneksi
Kuorittuja porkkanoita 3-4 kpl paloiteltuna pieneksi
Hiukan suolaa
Ihan vähän sokeria
Mustapippuria vähän
Valkosipulia 1 tl
Etikkaa 2 tl
pieni pala selleriä
Puolikas purjoa paloiteltuna
Joukkoon voi muusata myös 1-2 tomaattia


Keitä punajuuret ja porkkanat purjon ja sellerin kanssa kypsiksi. Lisää pilkottu valkosipuli. Viimeisen 5-10 minuutin ajaksi lisää siskonmakkarat kypsymään. Lisää suola, sokeri ja etikka. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaikkapa kasvislientä.

Laita lautaselle ja lisää smetanaa, jos sattuu olemaan. Ruisleipä on jälleen kova sana lisukkeeksi. Leivän päälle sellaista levitettä, joka ei ota päähän.

Jos jää keittoa jäljelle, siirrä jääkaappiin (mutta ehdottomasti vasta kun on jäähtynyt noin 2 tuntia) tarkista, että jääkaappisi lämpötila on 2-4 astetta. Jos lämpötila ei säädöstä huolimatta laske 2-4 asteeseen, vaihda kaappi.

Jos parisuhde ruokailun jälkeen ei jatku, vika ei ole ruuassa.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit