Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


KAKSITAHTIKONE

50- luvulla Taivassalossa asuessamme naapuripellon laidalla eleskeli karjalainen evakkoperhe Vidgrenit. Lapset olivat ylivilkkaita ja söivät viljelemäni avomaankurkut ennen kuin ehdin sadon korjata.

Vilkkaudessaan Isä-Eikka oli tullut lapsiinsa. Hän oli jostain saanut hankittua 2-tahtisen Pannonia moottoripyörän. Oli muistaakseni unkarilainen merkillisyys. Eikka, utelias kun oli, hajotti koneen pieniin osiin ja kokosi ne sitten uudelleen. Isäni Yrjö sitä tointa ihmettelemään.

Eikalla oli hyvä vastaus: "Sanoivat, että koneessa on kaksi tahtia.. Mie kun avasin sen, en mie löytäny ku yhen tahin". Eikka sekoitti tahdit ja sylinterit.Kaksitahtikone 13.11.15


 
Silakkalaatikko 13.11.15
 
 
SILLILAATIKKO
 
1 Sillifilee
4-6 kananmunaa

8 keitettyä perunaa
Voita
Persiljaa

Liota paloittelemasi silli yön yli maidossa tai kermassa. Pyörittele ne kahden rikotun kananmunan massassa ja paista voissa keltaisiksi.

Lado valmiiksi voilla voideltuun vuokaan, kerroksittain valmiiksi kypsennettyjen siivutettujen perunoiden kanssa. Lopuksi erottele lopuista kananmunista keltuaiset ja tee siitä massa silputun persiljan kera, joka kaadetaan vuokaan niin, että sisältö peittyy. Uuniin 180 astetta niin kauan, että pinta on kauniin ruskea.
 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit