Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


VIISAS KOIRA

Suuri ystäväni ja positiivisen elämän tulkki ja toteuttaja, Ilkka Tulonen eli PAKI täytti eilen kunniakkaasti kunniakkaat seitsemänkymmentä vuotta. Järjestämme tänä iltana hänelle synttärijuhlat. Mitä olisivat olleet perjantaireseptitarinani ja Onnellisen miehen tarinakirjat ilman Pakia? Ei yhtikäs mittä. Laajan ystäväpiirin ja varmasti muutaman lukijanikin mielestä tällaisia ”pakeja” tarvittaisiin nyt pessimismillä kieriskelevään yhteiskuntaan koko komppania lisää. Ripoteltuna työpaikoille ja kaikkialle ihmisten pariin.

Kuvaavaa Pakin tilannehuumorille on hänen suhtautumisensa järjestettävään juhlatilaisuuteen. Kerroin hänelle ystäväpiirin saapuvan tänään perjantaina klo 19 Naantalinrannan Ravintola Trappiin juhlistamaan merkkipyykkiä. ”Ai! Ihan hieno juttu. Saattaa olla, että poikkean paikalla.”

Vielä toinen tarina herran tilannehuumorista: Paki on niitä miehiä, jotka eivät koskaan jää sanattomaksi. Viime syyskuun lopulla menin nauttimaan viimeisistä suvipäivän aamuista ja aamukahvista Naantalin Merisalin terassille. Paikalla oli Tulosen Paki sekä Merisalin nousevan sukupolven edustaja Routamaan Heikin poika, Eero. Eero oli juuri hankkinut helluisen koiranpennun, jonka viisautta hän monisanaisesti ylisti. Se on niin niin viisas, että se osaa tassullaan avata ulko-ovenkin.

Paki kuunteli vähän aikaa ja totesi sitten vaatimattomaan tapaansa: Kun Lea (Laven - latojan huomatus) lähtee keikalle, ja Lean koira jää minulle hoitoon, siitä ei todellakaan ole vaivaa. Se on niin niin viisas, ettei sen tartte tassuilla ovia raapia. Annoin sille nimittäin oman avaimen. Enhän minä muutoin täällä Merisalissa voisi istua, kun Lea laulaa keikalla.


Viisas koira 21..11.14 B

 
MENOVINKKI:
 
Orkesterini 7-seinähullua veljestä esiintyy Uudenvuodenaaton Sointu-konsertissa Turun Konserttitalolla solisteinaan MARJATTA LEPPÄNEN, orkesterin emo Uuden Iloisen Teatterin 29 vuoden ajalta, sekä oppi-isäni swingin ymmärtämiseen MATTI HEINIVAHO (Lapin poika ym.) Lue konsertista lisää.
 

 
54 (800 x 454)
 
 
NUOTIOHERKUTTELUA
 
Ruisleivän siivuja tai esim reissumiestä
Juustoa
Puhdistettuja kalan fileitä valmiiksi suolattuna
Sieniä
Nuotio
Vähän valkoviiniä

Viime syksynä olin menossa Herrankukkaroon vieraideni isännäksi. Ohjelmassa oli tarinatuokio rantalaavun nuotiolla. Oli sovittu, että valmistamme pientä suolapalaa. Jokainen iha ite.

Parkkipaikalla näin valtaisan määrän herkkutatteja aivan autoni vierellä. Oli siellä muutama kantarellikin. Noukin ne ja otin mukaani.

Nuotion äärellä istuessani puhdistin sienet pienellä veitsellä ja halkaisin ne. Vierailla oli ruisleivän palat valmiina ja kunnon juustosiivu. Sekä noin sentin paksuisia siian siivuja valmiiksi suolattuna.

Laitettiin leivät ritilälle hiilloksen päälle. Leivän päälle juustosiivu. Vierelle siian siivut ja halkaistut sienet. Tarkkana piti olla, etteivät kalat ja sienet kärähtäneet. Kalan fileiden kääntämisen jälkeen lirautin ihan vähän valkoviiniä rapeutuneelle pintapuolelle. Kun juusto alkoi sulaa leivän päällä, istutettiin siihen siian siivu ja muutama sienen puolikas. Ei siinä mitään mausteita enää tarvittu. Mausteet tuli metsästä ja merestä. Ja niin hyvää, että itsekin ihmettelin sävellystuotantoa. Juomaksi kaffenplöröä. Pannujauhatuksella nuotiolla keitettyä kahvia, hunajaa ja vähäsen Vaakunaa. Sama ryhmä tilasi uuden vierailuajan seuraavaksi syksyksi.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset:
oskari@herrankukkaro.fi


Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit