Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto
KIELITAIDOLLA PÄRJÄÄ

Sisareni Leena oli matkoillaan tutustunut Italiassa muutamaan saapasmaan nuoreen paikalliseen. He saapuivat vastavierailulle Suomeen. Leena kertoi, että he saapuisivat ihan kohta Vaakahuoneen ravintolaamme. ”Muistakin olla sitten kohtelias heille!” Leena vannotti.  Ja minähän olin. Kun italialaiset saapuivat paikalle, otin heidät vastaan käyttäen koko italiankielen sanavarastoani: ”Arrivederci!” (jälkeenpäin minulle selvisi, että se tarkoittaa Näkemiin”). Vieraat hämmentyivät ja pysähtyivät odottamattomasta ”kohteliaisuudesta”. Mutta kun jatkoin käteni heiluttamista iloisesti sisäänpäin, he rohkaisivat itsensä ja tulivat sisälle. Siitä lähtien he aina minut tavatessaan huusivat iloisesti: ”Arrivederci!” Ja meitä kaikkia nauratti niin.

Mitä opimme tästä. Tärkeintä ei ole kielitaidon määrä, vaan laatu ja rohkeus Muistan hyvin, kun aivan pienenä opin ensimmäisen ruotsin kielen lauseeni:  Håll munnen fast!  Naapurin vintiö kertoi minulle sen tarkoittavan : Hyvää päivää. Kuljeskelin muutaman päivän kylällä ja huutelin vastaantulijoille oppimaani lausetta. Pitivät minua jo silloin outona. Jälkeenpäin selvisi, että lauseeni tarkoitti: " Pidä suu kiinni". Myöhemmin kun opin englannin kiel, opin saman tien kolme sanaa:  yes yes ja yes.

 


Kielitaidolla pärjää 3.10.14


 
Maustekurkut 3.10.14
 
 
MAUSTEKURKUT
 
Melkein itse tehdyt.

Elokuussa orkesterini 7-seinähullua veljestä juhlisti 48 vuotis-synttäreitään Vaakahuoneella konsertin merkeissä. He viettivät yönsä Herrankukkarossa. Täysihoidolla, johon kuului myös aamiainen. Meillä aamiainen on päivän tärkein ateria. Siitä jää hyvä mieli ja olo. Ja kuten huomaat, myös muistijälki: Kun veljekset tulivat illalla Turkuun, Purtsi huohotti innostuneena: ”Oskari, Oskari. Voisinko saada sen maustekurkkuresepetin, jolla Herrankukkaron kurkut on tehty. On niin uskomattoman hyviä, että soin ainakin kilon. Nyt kyllä vähän janottaa. ”

Suoraan kysymykseen suora vastaus, vaikka hieman mietityttääkin. Mutta kun vaan on niin hyvää näin vähän oikaistuna:

Perusmaustekurkun ohje ja hyvä sellainen on: Kaupasta Hillox-kurkunsäilöntäainetta pussi. Pussin takana on ohje. Laita maksimi määrä vettä ja minimi määrä etikkaa plus ohjeen mukaan muut aineet.  Lisää halutessasi kurkkuämpäriin pari kuorittua kokonaista valkosipulinkynttä.  Siinä se on.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit