Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoJälkijättöinen Joulutarina


50-luvulla kotipitäjäni joulukirkon aikaan raollaan olevasta sakastin ovesta kesken Jumalanpalveluksen säntäsi kirkonmäen alapuolella sijaitsevan talon sekarotuinen piski, jonka kaikki kyläläiset tunsivat. Se oli saanut nimekseen Rassu. Raivoisasti se vispasi häntäänsä tuttuja nähdessään. Suntio Uosukainen ryntäsi hätistämään Rassua ulos. Pitäjämme humaani kirkkoherra, rippi-isäni, huomasi tilanteen ja ratkaisi sen omalla persoonallisella tavallaan: ”Uosukainen! Anna sen Rassun olla. Se kun on Wikströmien perheestä ainoa, joka on pitkään aikaan käynyt kirkossa.”

Samainen rippi-isäni surkutteli muuttaessani silloisesta kotipitäjästäni Raumalle opettajaseminaariin: ”Älä sinä Pentti-poika muuta pois täältä. Minä kun olen saanut sinusta niin monta hyvää saarnan aihetta.”


JÄLKIRUOKAMUNAKAS
2 henkilölle

2 kananmunaa
2 rkl kermaa
Marjoja, tuoreita tai pakkasesta sulatettuja. Hillokin käy.
2 tl vaniljasokeria
1 rkl hunajaa

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vispaa keltuaiset erikseen. Lisaa keltuaisiin kerma ja vaniljasokeri ja vispaa kunnes sokeri on sulanut. Vispaa erikseen munan valkuaiset vaahdoksi. Kaada valkuaisvaahto varovasti keltuaisseoksen joukkoon ja heiluttele vähän, että sekaantuu. Kaada paistinpannulle, jossa on valmiiksi sulatettua voita tai rypsiöljyä. Anna kypsyä ja hyytyä vähän. Lisää pinnalle marjat (minä löysin jääkaapista lakkahilloa) ja viivoita pinta hunajalla. Jatka kypsentämistä kunnes pohja on kauniin ruskea. Kumoa munakas aamiaislautaselle ylösalaisin - tai taita se - ja sitten menoksi!

Resepti tulostettavassa muodossa.


Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit