Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoVARIKSEN POJAT

 
Lapsuusvuosinani 40-luvun lopulla kotikaupunkini Uudenkaupungin Yliselläkadulla kasvoi isoja taikinamarjapuita. Kotimme naapurissa sijaitsi SAUNATALO. Rakennuksen nimi juontuu siitä, että asuintalon pihalle piti rakentaa sauna, mutta rakennuslupaa ei sitten saatukaan, ja saunatalo jäi ilman saunaa. Talon isännöitsijä oli nimeltään VARIS.

Meillä pojanvesseleillä oli tapana kiivetä puuhun ja heitellä sieltä taikinamarjoja alta kulkevien ihmisten päälle. Kiipeilyvuorossa oli isännöitsijän kaksoispojat. Yksi Uudenkaupungin poliiseista sattui kävelemään puun alitse, ja pojat heittelivät taikinamarjoja hänen päälleen. Tästäkös poliisi kimpaantui: ”Alas vintiöt sieltä ja sassiin. Kenes poikia te olette?” ”Me ollaan Variksen poikia.” ”Olette mitä rötöjä (räkättirastaan paikallinen nimi) tahansa, nyt alas puusta ja äkkiä!”

Tampereella asuessani tapasin ensimmäistä kertaa soittajakollegani ROLF KUIDUN. Kättelimme. ”Kuitu”, sanoi Kuitu. ”Kangas”, sanoin minä. Ei lyönyt. 


SILAKKA SUUSSA SULAA 
Orkesterini ensimmäinen laulusolisti oli Irwin Goodman. Hänen laulussaan Ei tippa tapa oli mieleen jäävä riimitys: Kun alkuun päästy, niin antaa mennä vaan. Niin nyt minäkin.

Kalareseptejä on jo jonoksi asti. Ja lisää tulee. Olen luonteeltani hidas mutta kankea. Nyt tulee taas resepti, joka on helppo mutta nopea.

Savusilakoita
Tomaattipyreetä
Voita
Ruisleipää

Perkaa savusilakat ihan puhtaaksi. Sekoita voita ja tomaattipyreetä joukkoon ja tee tahna. Voitele sillä ruisleipä. Ja niinkuin kalantilainen sanoisi tämän:

”Se o semne hättäse ruaka.”

Resepti tulostettavassa muodossa.

Ja huomio! Kauden viimeinen juhlaetu s/s Ukkopekalla. Lue lisää täältäElämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit