Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoKYLLÄ MINÄ NIIN ITSENI MOKASIN

 
Meille tuli jokin aika sitten Aurajokirannan ravintolaamme Vaakahuoneen Paviljongille uusi työntekijä. Lea nimeltään. Laitoin hänen kännykkänsä numeron oman kännykkäni muistiin. Muutama päivä sitten lähetin hänelle tekstiviestin. Halusin varmistaa illan henkilökuntamme määrän. Kysyin: ”Mikä on illan miehitys?”. Vastaus tulikin saman tien: ”Riittävä”.

Pillastuin pahanlaisesti moisesta asiattomuudesta. Onpahan uusi työntekijä hävytön. Vastasin salamana: ”Haluan tietää tasan tarkkaan montako ja ketkä ovat illassa! ” Vastaus tuli jälleen heti: ”Kaksi. Minä ja koira.”

Pillastuin nyt oikein tosissani. Ylimielinen, ja lisäksi pitää minua aivan selvästi pilkkanaan. Enää en malttanut tekstarilla asiaa hoitaa vaan soitin saman tien Lean numeroon. Puhelimeen vastasi ystävällinen ääni: ”Päivää Oskari! Mitä vielä haluat tietää illanvietostani?". Puheluuni vastasikin entinen orkesterini laulusolisti, kesäkuun kuudentena päivänä vuonna 1966 Haukiputaan Alakosken lavalta löytämäni neiti Luukinen, jolle annoin taiteilijanimen LAVEN. Lea etunimeltään. Kännykkäni puhelinmuistiossa olikin kahdelle Lea nimelle taltioitua numeroa.

Puhelinkeskusteluni jälkeen olin nousemassa autooni, kun samainen taiteilija Lea Laven Naantalissa niinikään asuvana käveli Rantakadulla vastaani taluttaen isoa koiraansa. Ja me molemmat nauroimme niin.

Kyllä ihminen osaa nauraa merkillisille asioille. Mokaaminen on takuuvarma aihe. Ei muuta kuin mokaamaan vaan ja naurua lisää elämään. Vielä joskus - vielä joskus kirjoitan sen kirjan: Kyllä minä niin itseni mokasin.

RAPARPERIHILLO
Usein raparperi kypsyy vauhdilla. Älä jätä sitä ”puutumaan” liian isoksi, vaan leikkaa ajoissa ja tee hilloa. Se säilyy hyvin ja pitkään ja on esimerkiksi pannukakun ja ohukaisten kyytipoikana melko epeliä.

1 kg tuoretta raparperia
1 dl sokeria
3 rkl hunajaa
1 dl vettä
( tyrnimehua 2 rkl, jos sattuu olemaan).

Pilko raparperit pieniksi kattilaan ja sekoita sokeri ja hunaja sekä tyrnimehu, jos sitä sattuu olemaan. Lisää vesi. Sekoittele ja anna lämmetä. Kun se kiehuu, sekoita vielä noin 5 minuuttia ja laske sitten lämpöä niin, että keitos porisee tuskin näkyvästi. Keitä niin, että vesi suurimmalta osaltaan näkyvästi haihtuu. Jäähdytä kunnolla. Laita jääkaappiin. Jos laitat pakasterasiaan ja pakkaseen, voit laskea sokerin määrää hieman.

Resepti tulostettavassa muodossa.

Lukijaetu:
Tarjoan lukijoilleni rahanarvoisen edun. Lähde vanhanajan oikealle JUHANNUSRISTEILYLLE oikealla höyrylaivalla Turusta Naantaliin ja takaisin. Aattona tai ensimmäisenä Juhannuspäivänä.

Lisätietoja aikatauluista yms. www.ukkopekka.fi Kun varaat risteilyn puhelimitse tai sähköpostilla myyntipalvelu@ukkopekka.fi anna salasana ”Onnellisen miehen tarinat”. Tarjoan lapsen ilmaiseksi aikuisen seurassa. Tarjous on voimassa vain niin kauan, kuin tilaa riittää. Toimi siis nopeasti. Nopeat syövät hitaat.

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit