Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


AI MÄÄ VAI?
Täytin vajaa kaksi viikkoa sitten 70 vuotta. Kiitän kaikkia minua onnitelleita ja myös niitä, jotka eivät onnitelleet. He ovat realisteja. On kyseenalainen saavutus tulla vanhaksi äijäksi. Toisaalta, niin kuin nyt minäkin olen elänyt, se oikeastaan on saavutus. Aika kuluu tällä iällä tosi nopeasti. Tuskin enää muistan, millaista oli elämä alta seitsemänkymppisenä.

Olen niin loukkaantunut APPLE yhtiölle. Ne kun jatkuvasti kloonaavat muita ja jäljittelevät toisia. Ei mitään omaperäistä. Olen lähettänyt Turun kaupungille kirjeen, jossa ehdotan, että he vetävät Applen oikeuteen kaupunkilaistensa matkimisesta. Onko siinä nyt mitään tolkkua, että he ovat nimikoineet tuotteensa tyylillä AI PAD ja AI PHONE. Turkulaiset ovat jo satoja vuosia käyttäneet jokapäiväisessä elämässään alkuperäissanontoja AI MÄÄ VAI ja AI NYV VAI!RAPARPERIKALA JA UUDET PERUNAT
Rymättylän naapurimme Saarisen Jussi jo nostelee uusia perunoita. Pian niitä on muuallakin Suomessa nautittavana. Oman pihamme nurkassa kasvaa komea raparperipöheikko. Tyttärentyttäremme Claudia 5 v narskuttelee niitä kuin tyhjää vaan. Lapsilla on erilainen happaman sietokyky. ”Mummi! Ihanaa parsaa!” Tyttö tunnistaa kyllä hyvän. Raparperi on upea kasvi. Helppohoitoinen, kun ei vaadi hoitoa laisinkaan. Tuottoisa ja monikäyttöinen. Happamuus häipyy lämmitettäessä kuin tyhjää vaan. Yhdistän nyt nämä kaksi hienoa maan tuotetta.

Ainesosat:

yksi iso kala tai muutama pieni
kourallinen raparperinpaloja
merisuolaa
maustepippuria
vähän hunajaa
muutama nokare voita
uusia kotimaisia perunoita esimerkiksi Rymättylästä

Perkaa kala ja puhdista vatsa hyvin. Hauki, ahven, siika, kuha, lohi jne. Ripottele merisuola ja maustepippuria vatsaan ja hiero hieman hunajaa. Lisää muutama nokare voita. Pilko kourallinen raparperia. Kääräise folioon ja laita uuniin tai grilliin. Uudet perunat voi laittaa kääreeseen tai keittää ne erikseen. Muista laittaa keitinveteen suolaa, niin eivät vetisty. Yhdessä nautittuna nautinto on kaksinkertainen.

Resepti tulostettavassa muodossa.
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit