Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


POIKAMIEHEN AUTUUS


Silloisella kotipaikkakunnallani 50-luvulla kyläläisiä piristi Keskitalon Aimo. Hauskakin hauskempi kaveri. Ikuinen poikamies. Hänestä oli juttuja vaikka kuinka, mutta muistan vaan muutaman.

Hänellä oli Pikku Valmet -traktori eli ”Piikkilangan kiristäjä”. Hän oli vaihtanut siihen Pobeda- auton vaihdelaatikon. Sehän kulki kuin ohjus. Ilma iskuvaimentimia se pomppi kuin aropupu kirkonkylän raitilla. Ajaessaan hän piti koko ajan toista kättään tervehdysasennossa. Kun häneltä kysyttiin, miksi hän tekee niin, oli vastaus hyvin ymmärrettävä: ”Katsos , kun ihmiset näkee minun tervehtivän heitä, niin ne ajattelee, että siinäpä mukava mies. Ja sitten joku saattaa jopa kutsua häihinsä.

Kyläläiset uteli Aimolta vähän väliä hänen perustelujaan poikamiehenä oloonsa. Aimolla oli aina hyvä selitys: ”Ajattelehan nyt. Jos minun pitää laittaa hellaan tuli ja tarvisen sytykkeeksi paperia, ei minun tarvitse muuta kuin ottaa sitä lattialta sanomalehti vaan. Kaikki on paikallaan. Mihin sitten olenkaan jättänyt.

Yksi vakiovastauksistaan Aimolla oli kiusoitteluun: ”Missäs Aimo sun vihkisormukses on?”
”Se on Turuus – venutettavana.”

SUKLAINEN SUU JÄÄ NAURUUN- KEITTO
Tämä on niin helppo ja halpa tehdä, että kannattaa ottaa riski, vaikkei lapsoset tykkäisikään. Saat syödä sitten itse sen. Se on hyvää.

½ dl vettä
1 l maitoa
2 rkl kaakaojauhetta (ei sokeroitua)
2 rkl hunajaa
1 kananmuna
2 rkl perunajauhoja
½ dl kylmää maitoa

Kiehauta vesi ja isää maito. Anna kiehua hetken, ja varo, ettei pala pohjaan. Hämmennä koko ajan. Sekoita kaakaojauhe, perunajauho ja loppu kylmä maito keskenään vispilällä sekoittaen. Kun seos on valmis, kaada hitaasti kiehuvaan maitoon ja vispilöi samalla. Anna kiehahtaa ja lisää hunaja. Lopuksi vatkaa muna joukkoon.
Siinä se taas on. Kysy sitten lapsosilta, onnistuiko Oskari?
 
Resepti tulostettavassa muodossa.

Korjaus:
Kirjoitin viime viikolla näkkileipä-reseptissäni: ”Laita voipaperin päälle uuninpellille 180 asteeseen ja anna kypsyä vaalean ruskeaksi.”  Paremmin soveltuu kuitenkin leivinpaperi. Voipaperiin taikina tarttuu helposti  kiinni.
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit