Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoNOKKALAN MUMMON PÄIVÄRETKET


Asun Naantalin Vanhassakaupungissa. Lähes päivittäin ajan töihin Rymättylään, Herrankukkaroon. Vuosia sitten Kirkonkylän ja Nimettömän saaren välillä ohitin tai vastaan käveli reippahasti vanha mummo. Tämä mummo käveli tuon edestakaisen matkan vuosien ajan joka ikinen päivä. Kyseessä oli Nokkalan vanhaemäntä. Kävelymatkaa tulee per suunta 12 km, eli yhteensä 24 km. Ikää oli lähemmäs 90 vuotta.Uteliaisuuttani kyselin paikkaseutulaisilta syytä jokapäiväiseen reippailuun. Vastaus oli mielenkiintoisen hätkähdyttävä. Nokkalan vanhaemäntä käy päivittäin katsomassa Rymättylän kirkonkylän vanhustentalolla seitsemänkymppistä tytärtään.


Onnellisen miehen tarinat kirjani menevät kuin kuumille kiville. Taas piti ottaa molemmista osista uusintapainos. Sen kunniaksi molemmat kirjat ”Perjantaireseptiläisen” hintaan. Osta vaikka työpaikallesi ja laita kierrätykseen. Positiivista henkeä työyhteisöön. Klikkaa www.oskarionnellinen.fi

SIENI-KUKKAKAALIMUHENNOS
Olen rakastunut. Olen rakastunut sieniin. Erityisesti metsäsieniin. Vanhemmiten olen alkanut rakastaa myös nuorempana lällyruokana pitämääni kukkakaalia. Naantalin Merisalin puffapöydässä on ollut jo yli 25 vuotta yhtenä tarjottavana keitettyjä porkkanoita ja kukkakaalia. Huomaan, että lautaseni täyttyy suurelta osalta tätä terveellistä herkkua. Voiko terveellinen todella olla hyvää. Voi!

Yhdistin nämä kaksi hienoa ruoka-ainetta yhteen ja sitten vielä makua lissää:

1 iso kukkakaali
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
maitoa
¼ l sieniä
1 munankeltuainen
suolaa, hunajaa, valkopippuria kukin makunsa mukaan.

Keitä kukkakaali vähällä suolalla lisätyssä vedessä kypsäksi ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Samoin keitä sienet samoin vähäisessä suolavedessä kypsiksi ja paloittele. Keitä ne erikseen, koska sienet kypsyy nopeammin. Sulata kattilassa voi ja sekoita tehokkaasti joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja vähän keitinlientä niin, että saat mieleisesi sakeuden kastikkeeseen. Keitä sitä 10 minuuttia sekoittaen. Mausta suolalla, hunajalla ja valkopippurilla. Lopuksi vatkaa joukkoon munankeltuainen. Lopuksi lisätään kukkakaali ja sienet. Anna vielä lämmetä hetken ja tarjoile kuumana. Muhennos on hyvää sellaisenaan ilman mitään lisukkeita. Lämmitettynä jääkapista otettuna maistuu vielä myöhemminkin. Mielenkiinnon vuoksi voisit laskea, mitä tämä ruoka maksaa. Yllätyt. Tai jollet ylläty, tiedät MUTU-tuntumana että halpaa on. Sitten vaan mutustelemaan.

PS. Voi ei! Lisäaineet unohtu. No, antaa olla tämän kerran.

Resepti tulostettavassa muodossa.


Hyvä yhteistyökumppanimme Midagon järjestää pääkaupunkiseutulaisille työyhteisöille Herrankukkarossa Elämyksellisen seminaarin työssä onnistumisesta 9.5. Lue tästä lisää:

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit