Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoMUKKELIS MAKKELISTapahtui 40-luvun lopulla, silloisessa kotikaupungissani Uudessakaupungissa. Isäni oli töissä torin laidalla sijainneessa Kauppakunta Kalanti - Osuuskaupassa (nykyinen SOKOS). Eräänä päivänä tullessaan töistä kotiin Kauppakunnan työntekijöiden puutalo -asuinkortteliin Ylisellekadulle, saimme me pihalla leikkivät tenavat kuulla jännittävän tositarinan. En taatusti unohda sitä koskaan, vaikka tenavanäkökulma on hieman muuttunut. Tahaton tilannekomiikka on rautaa:

Uuskaupunkilaisen Lihateurastamon polkupyörälähetti Tuokilan Verneri oli tapansa mukaan viemässä Kauppakunnan lihaosastolle tuotteita. Lähettipolkupyörällä, jossa ohjaustangon edessä oli iso tavarakori. Kori oli lastattu täyteen teurastamon tuotteita. Torin kulmalla, juuri ennen kuin hän kaarsi Kauppakunnan pihaan, Frimannin täti loikkasi hänen eteensä. Ja koko poppoo nurin katuun. Mukkelis makkelis. Ja meitä lapsia nauratti niin. Jo tässä vaiheessa. Vernerillä on pyörän tarikassaan erilaisia lihoja ja viiden litran maitokannu täynnä verta. Siihen aikaan me tenavat vahvistuttiin verilätyillä, veripuurolla, veripalttuulla yms. terveellisellä.

Siinä vaiheessa kun Frimannin täti sai köppinsä käyttöön ja horjui pystyyn, hän näki miten Tuokilan Verneri harhaili ympäriinsä yltä päältä veressä ja valitti itkuiseen ääneen. ”Onneks on sydän tallella, mut mihi hemmetti se maksa lensi?” Frimannin täti pyörtyi.


Onnellisen miehen tarinat kirjani menevät kuin kuumille kiville. Taas piti ottaa molemmista osista uusintapainos. Sen kunniaksi molemmat kirjat ”Perjantaireseptiläisen” hintaan. Osta vaikka työpaikallesi ja laita kierrätykseen. Positiivista henkeä työyhteisöön. Klikkaa www.oskarionnellinen.fi

ITSE TEHTY JOGURTTI


Laita kannelliseen astiaan maitoa haluamasi määrä. Lisää siihen kaupasta ostamaasi maustamatonta jugurttia 1 rkl pieneen astiaan/ 2-3 rkl isompaan. Sulje kansi. Laita mahdollisimman lämpimään paikkaan. Ideaali olisi 25–30 astetta. Anna mutustautua 2-3 vrk. Seuraavan jogurtin juuren saat tekemästäsi jogurtista ennen sen maustamista. Käytä mieluiten punaista maitoa. Jogurtin maustamisessa jälleen mielikuvitus on kattona. Villimarjoja, hunajaa, pähkinöitä, hedelmiä jne. Tenaville vaikka pieniä lakritsin paloja. LAKRITSIJOGURTTIA (ihan oikeasti–keksin tämän iha ite) itsekritiikin puuttuminen auttaa uskomattomasti.

Resepti tulostettavassa muodossa.

Perjantaireseptien kaveriksi suosittelen ystäväni puutarhuri Juhan palvelua. Helpoin tapa saada oma ”personalpuutarhuri” kotiisi joka viikko. Aloittelijoille apua, konkareille konsteja ja vinkkejä viherpeukaloille: Personalpuutarhuri.
 Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
 
 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit