Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


KINKKUJEN JUHLAA


Elettiin 70-luvun alkuvuosia. Yritykseni myi silloin kahvia ja muita palkintoja Suomen bingoille. Joulun edellä silloin oli muotia, että esimerkiksi autobingossa oli sivupalkintoina JOULUKINKKUJA. Niitä kinkkuja jaettiin myös bingohalleissa. Kun edellisen joulun alla kinkut loppuivat kesken, pyysin Leppäsen Rauskia tilaamaan meille Puutarhakadun konttorille kerralla isomman satsin. Ne sovittiin toimitettaviksi Joulun aaton aattona. Palkinnot kinkkujen voittajille annettiin lahjakorteilla, joilla vastaan voittajat saivat noutaa kinkkunsa. Lahjakortteja oli annettu noin 140 kpl. Pyysin Rauskia varmuuden vuoksi tilaamaan Lounais-Suomen Osuusteurastamolta muutaman ylimääräisen. Saisi henkilökuntakin samalla bonuksen hyvästä työstään.

Tuli Jouluaaton aatto. Iso Osuusteurastamon kylmärekka peruutti konttorimme pihalle. Kuski tuli kysymään, että mihinkäs nämä kinkut oikein laitetaan.
-laita tuohon meidän pakettiautoon vaan, jaamme ne siitä saman tien asiakkaille.
-eri ne taida mahtua tuohon pakettiautoonne. Niitä on aika paljon.
-tilasimme niitä 150 kpl ja taatusti mahtuu.
-kyllä niitä on vähän enemmän.
-sitten viette ylimääräiset takaisin.
-ei tässä nyt viime tingassa kukaan enää kinkkuja osta. Huomenna on Jouluaatto. Nämä on tilattu ja tähän ne puran.
-Rauski kurkki olkani takaa ja oli hiiren hiljaa.

Kuski selaili vielä lähetyslistaa ja avasi rekan takaoven. Se oli kattoaan myöden täynnä – kinkkuja, kinkkuja ja kinkkuja ja aina vaan kinkkuja. Huomaamattani Rauski häippäsi saman tien pihan poikki.

Lähetyslistassa luki, että olemme tilanneet 1500 kinkkua. Tilaajana Kahvimiehet Oy:n puolesta Rauno Leppänen.

On aivan toinen tarina, mitä me teimme 1500 kinkulla Joulun aatonaattona. Sitä on aika vaikea unohtaa. Seuraavana jouluna jaoimme bingopalkintoina pelkästään kahvia. Rauski perusti uuden vuoden jälkeen ihan oman bingotuotteita myyvän yrityksensä.
  JOULUN HYMYINEN JÄLKIRUOKA

3 dl jogurttia – naturel
1 prk maitorahkaa
½ dl tyrnimehua
½ dl hunajaa
2 tl vaniljasokeria
pannujauhatus kahvia
vettä
naapuri kutsuttuna

Vatkaa tehosekoittimella rahka ja jogurtti sekaisin. Sekoita muut aineet mukaan. Voit tarjota tätä vaikka naapurille, niin loppuu mököttäminen. Ihana jälkiruoka. Nauti vaikka espressokahvin kanssa. Tai keitähän välillä oikeata pannukahvia. Keitä vesi kuumaksi. Lisää 7 gr pannujauhatuskahvia pinnalle ja anna laskeutua itsestään. Odota muutama minuutti ja lurauta kylmää vettä neljäasosa kupillinen päälle. Odota pari minuuttia ja kaada kuppiin.

 


Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
ONNELLINEN MIES

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.  

Kommentit