Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


KOLME OHJETTA LAIHDUTTAMISEEN

Ohje 1. Älä koskaan lyö vetoa laihtumisesta. Ei kannata. Löin yli 30 vuotta sitten vetoa silloisen työkaverini Välimäen Ollin kanssa. Veto alkoi uudesta vuodesta ja loppupunnitus oli vappuaattona. Se joka häviää, maksaa painonmuutosten erotuksesta 500 markkaa kilo. Kohdallani tammikuu ja helmikuu menivät iloisesti entisen elämän merkeissä. Maaliskuussa aloin jo syödä huoleeni ja huhtikuussa meni hermot. Punnittiin sovitusti vappuaattona. Olli oli laihtunut 3 kiloa. Minä olin lihonut 7 kiloa. Se oli 5000 markan pieti. Harmittaa vieläkin niin vietävästi. Älkää siis lyökö laihduttamisesta vetoa. Ei kannata.

Ohje 2. Tee kuten minä: osta itsellesi T-paita, jonka rinnuksessa on yksi pystyraita. Sanovat, että pystyraita laihduttaa.

Ohje 3. Jollei mikään auta laihduttamiseen, tilaa Juoksija-lehti.
KULTAA JA HOPEAA

Viime kerralla kehuin valmistamaani kalaruokaa, josta ei jäänyt kuin ruodot jäljelle. Nyt on vuorossa kalaresepti, josta ei jää ruotoakaan. Kunhan ne syö kalan mukana. Ovat niin pehmeät ja rapeat, että…

Voitin viime vuonna Naantalin Paras Silakkaruoka -kilpailun. Tulin samoihin aikoihin toiseksi Naantalin silakanperkuukisoissa. Ne piti perattaman käsin. Sain siis hopeaa. Olen siitä ylpeä. Edellisen kerran sain hopeaa 1950 -luvulla Taivassalossa uimakilpailussa. Olin siitäkin hyvin ylpeä. Vaikka osallistujia oli vain kaksi.

Viime lauantaina oli Velkualla jälleen silakan perkuukilpailut. Voiton vei Länsi-Rannikon Kala Oy:n johtaja, Päivärinnan Anssi. Vanha koulukaverini. Anssi käsittelee vuosittain 9 miljoonaa kiloa silakkaa. Minä perkasin edellisen kerran viimeksi (kun ei oteta huomioon viime vuotta) vuonna 1957. Taito ei ollut ruostunut. Olin salaa kasvattanut oikean käden peukaloon aika pitkän kynnen, jolla katkaisin silakoiden kaulan. Kilpailin isossa ammattilaisten ryhmässä ja tulin toiseksi. Urpo Martikainenkin oli tullut katsomaan kisaa.  Olen hopeasta taas ylpeä. Mielestäni Anssi oli tekninen voittaja. Minä olin moraalinen voittaja. Anssi nimittäin teki koko kisan ajan hassuja naaman liikkeitä ja minua nauratti niin. Uusimme ensi suvena kisailun, jos meidät siihen kutsutaan. On niin kiva näyttää nuoremmille. Lisää tapahtumasta.

Tänäkin vuonna sain kutsun jälleen Naantalin paras silkkaruoka -kilpailuun. Lähetin sinne kaksi ehdotusta. Toinen nimellä Pentti Kangas ja toinen nimellä Oskari Kangas. Kilpailu peruutettiin, koska ilmoittautuneita oli vain kaksi. Minä niin mieleni pahoitin. Olisi ollut kiva saada samanaikaisesti kultaa ja hopeaa. Niin kuin vanhassa valssissa.

Jottei mene hukkaan hyvä resepti, kerron sen teille:

MEREN HOPEISTA VILJAA

1 kg perattuja, kokonaisia silakoita. Jos on fileitä, taita kalan muotoon ennen paistamista.
2 dl kermaa
2 rkl sinapin siemeniä
2 rkl sinappia (mielellään Dijon)
2 rkl kuminan siemeniä
1 rkl hunajaa
ruisjauhoa
hienoa merisuolaa
voita/rypsiöljyä

Tee kastike kermasta, sinapista, sinapin siemenistä, kuminasta ja hunajasta. Anna silakoiden marinoitua kastikkeessa yön yli jääkaapissa. Pyörittele silakat suola/ruisjauhosekoituksessa ja paista pannulla voi/rypsiöljyseoksessa. Gluteenittoman saat käyttämällä tattarijauhoa.

Mikään ei ole niin hyvää kuin tämä herkku suoraan pannulta nautittuna. Paitsi lisää samanlaisia. Uusien perunoiden kera. Ostin jo eilen kapallisen kasvihuoneessa kypsyneitä. On hintansa väärtti. Aina. Kun tällaista herkkua saa alle kympin kilo, on se nautinnollisempaa kuin esim. kampasimpukat.

Resepti tulostettavassa muodossa

MENNÄÄN
joukolla yhteiskumppanimme Positiivareiden 30 - vuotisjuhlaan Lahteen 15.6.2012. Minä ainakin haluan kuulla ja nähdä 7 Seinähullun Abba-shown. Lue tästä lisää.


 
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit