Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


KEKKONEN JA KULTARANTA VI

Meillä oli aikanaan "kalakaverini" presidentti Kekkosen kanssa kesämökit lähekkäin. Kekkosella kimppamökki Keskon pääjohtaja Kosken ja vuorineuvos Kauko Rastaan kanssa. Lähellä Ahvenanmaan rajaa, Notössä. Iniön takana. Minulla Ytterstössä. Meillä molemmilla oli tapana ajella mielenkiintoisia reittejä. Velkulla ajoimme usein Kirkkosaaren ja Velkuanmaan välisestä suntista (salmesta). Kaislikossa oli niin kapea väli, että juuri ja juuri siitä aluksemme mahtuivat. Kapeimmassa kohdassa oli pieni kesämökki, jonka laiturilla pieni poika usein istui ja vilkutti. Kerran hän sai päähänpiston kirjoittaa Suomen presidentille kirjeen, jossa hän kohteliaasti pyysi Kekkosta piipahtamaan kahvilla kun ajelee ohi. Hän ei kertonut vanhemmilleen asiasta.

Kuulin tästä kirjeestä, kun tunsin saarelaisia. Olinhan 60 -luvun alussa toiminut siellä uimakoulun opettajana. Eräänä päivänä ajellessani kohti Ytterstön saarta, kyseinen Velkuan salmi oli tukossa ja jouduin pysähtymään. Tukkona kapeassa kaislikkoväylässä oli Kultaranta VI -alus. Kekkonen oli noudattanut kutsua käydä kahveilla. Olisinpa nähnyt vanhempien ilmeet, kun Herra Tasavallan Presidentti astui laiturille ja kertoi hämmästyneille vanhemmille tulleensa kahville kun pyydettin. Ja poikavesseliä nauratti niin.

TÖRMÄSKÄ

Tapasin jälleen Matkailutoimittajien Killan sihteerin, ´henkisen salarakkaani´ Törmäsen Ritvan. Tulimme höyrylaivalla Turusta Naantaliin. Kuparivuoren kohdalla on iso kyltti, jossa lukee: ”Varokaa uimareita! ” Sanoin Ritvalle sen nähtyämme: ” Antaa tulla vaan, en minä pelkää.” Ritvaa nauratti niin. Hän kertoi samansukuisen tositarinan: Ritva ajeli autollaan Uudenmaan maaseudulla. Kaunis kesäpäivä ja auton ikkunat auki. ”Ikkunat äkkiä kiinni”, karjaisi Ritva. Miehensä hädissään tietenkin totteli. ” Mikä, mikä tämä nyt on? ” Etkö nähnyt kylttiä, jossa luki: ” Varokaa lapsia? Niistä kun ei aina tiedä, kuinka villejä ne lapset täällä maaseudulla on. Parempi sulkea ikkunat”. 


SINAPPINEN KALAN KASTIKE

Graavi kala, tai riimikala, kuten olemme sitä meillä kutsuneet, on mainion makuista hyvän sinappikastikkeen kera.

Ainesosat:.

50 gr sinappia (Dijon on hyvä, muutkin käy)
oliivi- tai rypsiöljyä 3 dl
2 munan keltuaista
1 tl hunajaa (tai 2 tl sokeria)
2 tl merisuolaa
½dl viinietikkaa
1 tl sitruunamehua
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl pilkottua tilliä

Vatkaa keltuaiset hyvin. Lisää sinappi ja vatkaa. Lisää hunaja ja suola. Vatkaa. Lisää etikka, sitruunamehu, valkosipuli ja tilli. Vatkaa. Lopuksi liritä hissukseen joukkoon öljy ja vatkaa vinhasti.

Toimii lähes kaiken kalan kanssa. Graavin, lämminsavu ja kylmäsavun, paistetun ja keitetyn kalan kanssa. Piti sanomani brutaalisti, että toimii myös makkaran kanssa, mutta en sitten kehdannutkaan.

Resepti tulostettavassa muodossa

ERIKOISTARJOUKSET PERJANTAIRESEPTILÄISILLE

Maailman merkillisin ja persoonallisin musiikki/saunatapahtuma 12.8.2012. Tämä Smoke & Swing -tapahtuma Herrankukkarossa on tarkoitettu myös perheille. Kaksi muuta tapahtumaa on jo loppuunmyyty. Tähän kolmanteen on vielä vähän tilaa. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tästä.

Lapsi aikuisen seurassa ilmaiseksi Turku-Naantali-Turku menopaluu -risteilyyn Höyrylaiva s/s Ukkopekalla! (1 lapsi veloituksetta / 1 aikuinen). Joka lähdöllä lapsille ohjelmaa: Merirosvoseikkailu messityttömme johdolla sekä puuhahuone pallomerineen!  Tarjous on voimassa ensi viikolla tiistai-lauantai 3.7.-7.7.2012 niin kauan kuin tilaa riittää. Lähdöt Turusta klo 10 ja 14, Naantalista klo 12 ja 16. Toimi nopsasti ja varaa risteilysi ennakkoon!  Varaukset sähköpostitse myyntipalvelu@ukkopekka.fi tai soittamalla 02-5153300  Myyntipalvelu avoinna ma-pe klo 8-19, la 9-19. Kun tilaat, kerro salasana: ”PERJANTAIRESEPTI”. Lisätietoa risteilyistä www.ukkopekka.fi TARJOUS KOSKEE VAIN UUSIA VARAUKSIA!
 
 
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit