Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

KENRAALI EHNROOTH JA PITKÄTUKKAINEN KUNDIKoulukaverini ja ystäväni Järvelä on mukava kaveri. Armoton palvelija. Vehon automyyjä. Juttelimme asiakaspalvelusta ja elämämme tähtihetkistä. Hän myi kauan sitten kenraali Ehrnroothille auton. Siitä alkoi vuosikausia jatkunut asiakassuhde. Järvelä hoiti kaikki autoon kohdistuvat toimet. Aivan kaikki. Kun Ehrnrooth hankki uuden golfboksin, Järvelä ajoi Turun Kakskertaan asettamaan tavaratilan uudelleen. Kenraali vaihtoi autoa vähän väliä. Järvelä hoiti aina asiat. Ihan kaikki. Kun Ehrnrooth täytti pyöreitä vuosia, onnittelijat järjestettiin hänen asettamaansa tärkeysjärjestykseen. Aivan alkupäässä onnittelijoiden kärkijoukossa oli Järvelä. Tämä huomasi poistuessaan jonossa seuraavana olevat Turun Kaupungin kaupunginjohtajan ja valtuuston puheenjohtajan, jotka hämmentyneenä katsoivat kenraalin automyyjälle asettamaa statusta.

Sattuipa niin, että Kenraali ajoi Turun sisääntulotiellä kolarin. Nuorimies ajoi risteyksessä hänen autonsa kylkeen. Paikalla olijat tunnistivat hänet ja halusivat auttaa soittamalla paikalle poliisin. " Ei mitään poliisia. Tuo pitkätukkainen KUNDI ajoi päälleni. Kutsukaa Järrrrvelä paikalle!"

LIHATON PYTTIS

Maailman kierrätysruokien suomalainen suosikki on pyttipannu. Maine on kovasti terveysvastainen. Sekin on mielikuvituksesta kiinni. Tehdään toisenlainen pyttis:

Ainesosat:                                                             

Noin kilo erilaisia juureksia
150 g sieniä.
Rypsiöljyä/voita
1 tl suolaa
Mustapippuri myllystä 2 kierrosta
Hienonnettua persiljaa
1 dl kevytranskankermaa
2 rkl tomaattiketsuppia.

Lanttua, perunaa, sipulia, porkkanaa, naurista. Mitä vaan sattuu Sinulla olemaan. Pilko ne pieniksi ja laita kuumaan paistinpannuun, jossa on valmiiksi sulatettua rypsiöljy/voi sekoitusta kohtuullisesti. Anna hautua 45–50 min. Lisää lopuksi pilkotut sienet ja lisää lämpöä. Kun sienet ovat kypsiä lisää suola ja pippuri. Lopuksi sekoita ranskakerma ja ketsuppi joukkoon. Nosta pois levyltä. Ripottele päälle hienonnettu persilja

Resepti tulostettavassa muodossa.


ONNELLISEN MIEHEN TARINOITA on erilainen elämänkertomus. Olen jäävi kehumaan sitä, mutta takaan, että se on erilainen elämänkerta. Uskomattomia tarinoita, mutta tosia. Uskon, ettet pysty lukemaan sitä hymyilemättä.  Samaan aikana ilmestyy maailman helluisin kalenteri.
HYMYPÄIVÄN KALENTERI 2012 . Kuvasin viime talvena Sri Lankassa 2500 köyhää koululasta, jotka olemme auttaneet koulutielle. 12 heistä katsoo seinältäsi Sinua silmiin. Ja auttaa Sinua hymyilemään. Se on vain Sinusta kiinni. Kirja ja kalenteri: Lue lisää!


Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit