Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

ARMAS PUOLIMATKA - OMENAINEN JUOMAIsäni Yrjö, toimiessaan Taivassalon Osuuskaupan johtajana Vakka-Suomessa teki urakkasopimuksen joskus 60 -luvun alussa ARMAS PUOLIMATKAN kanssa Osuuskaupan huoltoaseman rakentamisesta. Minäkin sain tutustua tähän persoonallisuuteen. Legendaan. Isä kutsui Armaksen usein mökillemme ja minä sain ajaa hänen Amerikan autoaan metsätiellä. Ei nykyään enää sellaisia persoonia kasva. Ei niille ole tilaa tänä tasa-arvon yhteiskunnassa. Kuinka monessa kylässä ne ainoalaatuiset persoonallisuudet onkaan tasapäistetty. Harmi elämän mielenkiinnolle ja viihtyvyydelle.

Armas oli hyvin tuttu myös Turun ravintolaelämässä. Persoonallinen ja äärimmäisen vaativa. Mutta myös avokätinen. Tippiä tuli, jos oli hyvää palvelua. Joskus ei tullut tippiä, mutta vastaavasti tuli ärräpäitä. Itse asiassa ravintolahenkilökunta pelkäsi häntä ailahtelevaisuuden vuoksi. Hamburger Börssin uusi tarjoilijapoika Armasta palvellessaan ei tiennyt hänelle kuuluvia erityisyyksiä. Erään kerran, kun Isä-Yrjö oli kutsuttu tulevan rakennusneuvoksen seuraksi illalliselle Börssiin, tapahtui. Kuten yleensä aina, kun Armas oli pääosassa. Sivurooleja hän ei harrastanut.

Sattuipa tänä kyseisenä vierailukertana, että ravintolan untuvikko tarjoilijapoika suihkahti palvelemaan herroja. Vanha kaarti henkilökunnasta ei ehtinyt ohjastamaan poikaa. Puolimatkalla oli aivan oma käyttäytymis -ja vaatimusformaattinsa. Niinhän siinä sitten kävi, niin kuin pelättiin. Palvelu meni aivan solmuun ja katastrofi oli valmis.

Armas räjähti tulipunaiseksi. Muu henkilökunta pakeni kauhuissaan keittiön perälle. Nyt tapahtuisi jotain aivan kauheaa.

Vihdoin äärimmäisessä suuttumuksessaan tämä nousi seisomaan ja sai puristettua hampaittensa välistä: ”OLEN ARMAS PUOLIMATKA!”

Tarjoilijanuorukainen ojensi iloisesti kätensä ja tokaisi. ” MARKKU LINDEN! ”

Siitä lähin Armas Puolimatka vaati aina palvelijakseen Markku Lindenin ja heidän välilleen kehkeytyi hyvin toimeen tuleva asiakas- ja palvelusuhde.

Opin myöhemmin tuntemaan myös Armas Puolimatkan pojat, joista Raunon kanssa on viime aikoina tullut minulle lämmin ystävyyssuhde. Kävimme molemmat muutama tovi sitten samanlaisen pitkäaikaisen bakteerishokki -operaation äärimmäisen vakavine yksityiskohtineen. Molemmat kuitenkin jatkamme elämäämme kiitollisena ja jokaisesta päivästä nauttien.
OMENAINEN JUOMA                                                         

Ainesosat:

Kilo omenoita
Litra vettä
1 rkl sitruunahappoa tai sitruunatiivistettä
1 dl hunajaa
Kourallinen mintun lehtiä

Tee omenasta karkeaa raastetta, laita se astiaan ja lisää sitruunahappo, minttu ja vesi. Anna muhia jääkaapissa välillä pari kertaa sekoittaen 1-2 vrk. Siivilöi tai suodata se. Liota hunaja kuumaan
veteen ja sekoita se juomaan. Säilyy jääkaapissa viikon, ellei sitä juo.

Resepti tulostettavassa muodossa.


PIAN SAATAVILLA:

ONNELLISEN MIEHEN TARINOITA on erilainen elämänkertomus. Se on kirja, joka ilmestyy aivan pian. Olen jäävi kehumaan sitä, mutta takaan, että se on erilainen elämänkerta. Uskomattomia tarinoita, mutta tosia. Uskon, ettet pysty lukemaan sitä hymyilemättä.  Samaan aikana ilmestyy maailman helluisin kalenteri.HYMYPÄIVÄN KALENTERI 2012
. Kuvasin viime talvena Sri Lankassa 2500 köyhää koululasta, jotka olemme auttaneet koulutielle. 12 heistä katsoo seinältäsi Sinua silmiin. Ja auttaa Sinua hymyilemään. Se on vain Sinusta kiinni. Kirja ja kalenteri:  Lue lisää!

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

 Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.