Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tietoElämän makuja
Tarinaa ja reseptejä

KREIKKA JA ITALIA TAPETILLA

Suomi syypää heidän ongelmiinsa. Taas. Suomalaisillekin suurta inhoa ja intohimoa valanut BERLUSCONI ei ole ainoa, joka on ollut sanaharkassa kanssamme. Isäni kertoi aikanaan, että sodan jälkeen itsetuntomme kohottamisen aikana levisi tietoa maailmansodan ajalta:

Italian suuri sotapäällikkö MUSSOLINI ilmoitti aikoinaan MANNERHEIMILLE, että kun aseveljiä ollaan, ei ole sopivaa, että suomalaiset taistelevat Kreikassa Italian joukkoja vastaan niin, että hyökkäys on pysähtynyt.

Mannerheim tutki asiaa ja vastasi, että tietojemme mukaan Kreikassa ei ole muita suomalaisia kuin kolme internoitua merimiestä, jotka ovat liittyneet Kreikan armeijaan.

Juuri heitä tarkoitin, ilmoitti Mussolini.  

                        Muusikkopiireissämme taasen kerrotaan tarinaa laulaja Kojosta, joka haki Remulta rahaa lainaksi. ” Paa sukkahousut päähän, ja mee pankkiin ”, tokaisi Remu.

Haluatko kuulla ja nähdä näitä tarinoita lisää: Katso tänään perjantaina 25.11 klo 9.25 STUDIO 55 Markku Veijalaisen haastattelussa MTV 3- kanavalla Onnellinen mies. Jollet ehdi, katso ohjelma netissä www.studio55.fi

Haluatko lukea näitä tarinoita lisää? Lue tästä!
Siellä on lisäinfoa ”Onnellisen miehen tarinoita” -esikoisteoksestani.

PUNAJUURI ELI PUNAJUURIKAS

Monipuolinen, terveellinen ja herkullinen ruoka-aine. Ainoa negatiivinen piirre siinä on se, että se on halpa. Melkein ilmaista. Siitä huolimatta se on hyvää. Ja se säilyy jääkaapissa 2-4 asteessa ” vaikka kuinka kauan ” (jollei sitä syö).
Se on monikäyttöinen. Sopii melkein mihin ruokaan vaan. Tässä muutama – taasen yksinkertainen – esimerkki:

Vaakahuoneen punajuurisalaatti

Keitä punajuuret kypsiksi tai puolikypsiksi. Älä kuori niitä, ettei väriaine poistu keitinveteen. Kuori vasta kypsänä. Paloittele lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää esim kiloon punajuuria ½ rkl lipstikkasilppua. Lipstikka on vanha Suomessa pihoillakin kasvava mauste. Tuoreena tai kuivattuna. Tai kuminaa. Lisää kermaviiliä niin paljon, että sekoitettaessa punajuuret muuttuvat vaalean punaisiksi. Sopii sellaisenaan nautittavaksi tai lisukkeena muihin pääruokiin.

Vaakahuoneen punajuuripata

Suikaloi 100 gr kylmäsavulohta. Pilko 1 sipuli. Kuori ja kuutioi 5 punajuurta. Paloittele ½ litraa sieniä. Tarvittaessa ryöppää kiehauttamalla.
Kuullota sipuli voissa, padassa tai kattilassa. Lisää kylmäsavupalat ja sienet. Jatka kuullottamista pari kolme minuuttia. Lisää punajuuren palat sekä kasvis- tai kalalientä sen verran, että ainekset peittyvät. Mausta suolalla ja pippurilla, huomaa, että savukala ja kasvisliemi ovat jo suolaisia, tarkista ensin maku.
Kypsennä miedosti keittäen (hymyillen) niin kauan, että punajuuret ovat kypsiä. Lisää ½ tl basilikaa ja 2-3 rkl smetanaa.
Se on siinä. Tarjoile perunoiden, riisin tai salaatin kera.
Reseptit tulostettavassa muodossa.
ONNELLISEN MIEHEN TARINOITA on erilainen elämänkertomus. Olen jäävi kehumaan sitä, mutta takaan, että se on erilainen elämänkerta. Uskomattomia tarinoita, mutta tosia. Samaan aikana ilmestyi myös maailman helluisin kalenteri.
HYMYPÄIVÄN KALENTERI 2012. Kuvasin viime talvena Sri Lankassa 2500 köyhää koululasta, jotka olemme auttaneet koulutielle. 12 heistä katsoo seinältäsi Sinua silmiin. Ja auttaa Sinua hymyilemään. Se on vain Sinusta kiinni. Kirja ja kalenteri: Lue lisää!
Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet: oskari@herrankukkaro.fi

Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit