Rajojen rikkomista - Kalaruoan jälkiruoka
Nyt kun olen asiantuntija laihdutuksessa voin antaa myös neuvon teille: jos laihdutatte, älkää lyökö koskaan vetoa sen onnistumisesta. Löin vetoa työkaverini kanssa, että se, joka laihtuu uudesta vuodesta vappuun mennessä enemmän, saa häviäjältä 100:- euroa per laihdutuskilojen ero.
Tammikuu meni iloisesti tipallisessa tammikuussa. Helmikuussa ei ollut vielä kiirettä. Mutta maaliskuussa alkoi mennä hermot. Ja siihenhän auttaa syöminen.
Tuli vappuaatto ja punnitus. Kaverini oli laihtunut 3 kiloa. Ja minä oli lihonut 7 kiloa. Maksoin kaverilleni tonnin.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Aino saapui aamulla hoitopaikkaan ja sanoi: "Äiti on jo varmaan töissä." "Niin onkin", vastasi hoitotäti. "Onki! Mummilla on onki. Sellainen naru missä on kala päässä."
Pidoissa on oltava iloisuutta muttei vallattomuutta. Älä koskaan istu pöytään pesemättä käsiäsi ja puhdistamatta ensin kynsiäsi kaikesta liasta, joka niihin on tarttunut, sillä muutoin sinua kutsutaan likasormeksi. Ennen kuin istuudut sinun tulee heittää vetesi yksinäisyydessä, tai tyhjentää vatsasi, jos on tarvetta. Jos vyösi sattuu olemaan liian kireällä, on viisasta avata solkea hiukan, sillä sitä olisi epähienoa tehdä pöydässä. Kun pyyhit käsiäsi, pyyhi mielestäsi samalla kaikki huolet, sillä on huonotapaista olla pidoissa surullinen ja levittää murhettaan muihin.
Tupsahdin Herrankukkaron keittiöön. Naapurisaaren aito
Aaslaluodon saaristolaisemäntä Ulla oli juuri nostanut uunista tekemäänsä
pannukakkua. Maistoin ja totesin Ullalle: ”Mitä ihmettä olet tähän pannukakkuun
laittanut?”
Hätääntyneenä Ulla selitti, että kun maito oli loppu, niin
”laitoin kermaa ja mukaan hieman vettä, ettei tulisi liian tuhtoa. Oliko se
ihan kamalaa?”
”No ei todellakaan, vaan aivan mielettömän hyvää. Loistavaa. Parasta, mitä olen koskaan maistanut.” ”Huh! Kyllä helpotti”, totesi aito saaristolaisemäntä.
Siinä sitten ideoimme jatkossakin käytettävän pannukakussa maidon sijaan kermaa. Mutta kun kerma on tuplasti kalliimpaa kuin maito! Lisäämällä vettä, hinta kummasti tasaantuu. Ja näin taas tuli keksintö. Melkein vahingossa. Tuli maailman toiseksi paras pannukakun resepti. Mikäkö on se paras? Ei ole vielä löytynyt.
2,5 dl kermaa
2,5 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl suolaa
(n. 0,5 tl kardemummaa)
n. 50 g voita
Sekoita nesteet kulhossa ja lisää jauhot vispaten joukkoon. Anna seoksen turvota ainakin puolisen tuntia tai kauemmin. Vatkaa kananmunat joukkoon. Lisää muut kuivat aineet. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Pilko voi nokareiksi ja ripottele seoksen päälle. Paista n. 225 °C 20-30 min.
Kommentit
Lähetä kommentti