Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kähvelletyt rummut - Puolukkakala

  

KÄHVELLETYT RUMMUT

Tiedän, että tämä on sisäpiirin juttu. Mutta silläkin uhalla kerron sen. Kauan, kauan sitten oli eräs rumpali, joka osallistui varastettujen soittolaitteiden jälkimarkkinointiin...

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Tiedustelin tyttäreltäni Marialta, miten tarhassa pyyhkii. "Ei mitenkään, minä pyyhin jo itse!"


VIIKON MIETELAUSE

Erasmus Rotterdamilaisen Kultaisesta kirjasta 1500-luvulta 

On huonotapaista katsella toinen silmä avoinna, toinen ummessa. Mitäpä muuta sellainen on kuin itsensä tekemistä silmäpuoleksi? Jättäkäämme sellainen ele tonnikaloille ja joillekin käsityöläisille.



PUOLUKKAKALA

Vähän väliä totean ravintoloissa tarjottavan appelsiinikalaa. Se on toki hyvä. Mutta kun minä haluaisin villikalaresepteissä suosia kotimaisia ainesosia mahdollisimman paljon, ryhdyin tuunaamaan annosta.
Yhtä harvinaista kuin on suomalainen appelsiini, yhtä harvinaista on espanjalainen puolukka.

4:lle
600-800 gr puhtaita villikalan fileitä. Kaik käy. Silakka, ahven, siika, hauki, suutari, norssi, kampela, kuha, muikku jne Ja myös vastuullisesti kasvatettu suomalainen kirjolohi.
Valkopippuria
Merisuolaa
Voita
Hienonnettua tilliä.
Korppujauhoa
3 dl makeutettua puolukkamehua

Mausta kalanfileet valkopippurilla ja merisuolalla. Lado fileet voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauho ja voinokareita. Kaada puolukkamehu. Ei tiiviste vaan normaali juotavaksi laimennettua mehua. 200 astetta uunissa puoli tuntia. Välillä voit valella kaloja mehulla. Lopuksi pinnalle tillisilppua.
Perunaa ja salaattia kyytipojaksi.

PS. Puolukkamehun sijaan voit käyttää myös makeutettua tyrnimehua ja karpalomehua.
Keitinperuna ei sovi joukkoon hyvästi. Se sopii paremminkin erinomaisesti.


Kommentit