Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kun moposta bensa loppui - Uskomaton silakkalaatikko

   

KUN MOPOSTA BENSA LOPPUI

50-luvulla ilmestyivät ensimmäiset moottoripolkupyörät silloisen kotipitäjäni Taivassalon raiteillekin. Ensimmäisiä lajissaan oli Helkaman versio uutuustuotteesta. Se oli nimeltään "Mopo". Mopojahan ovat kaikki moottoripolkupyörät olleet siitä lähtien (Ensimmäinen on usein tiennäyttäjä. Ensimmäiset hiihtojalkineet olivat nimeltään "Monoja" ja niin ovat kai maailman tappiin. Ensimmäinen putkisänky oli "Heteka" - nimensä sai valmistajastaan Helsingin teräkalusteesta. Ja hetekoita kaikki putkisängyt ovat edelleen.).

Taivassalossakin oli liioittelualan edustaja - puheissaan - naapurimme Vidgrenin Eikka. Eikka oli käymässä mopollaan Turussa. Kertomansa mukaan Raisiossa loppui bensa. Lähteenmäen Markku ajoi sattumalta ohi ja huomasi Eikan.POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Tyttäremme Anu sai ensimmäiset silmälasinsa. Jonkin ajan kuluttua hän totesi, että taitaa olla tehot kuluneet pois. Pesimme silmälasit ja näkö palautui.


VIIKON MIETELAUSE

Erasmus Rotterdamilaisen Kultaisesta kirjasta 1500-luvulta 

Jos sinun täytyy aivastaa muiden läsnä ollessa, on kohteliasta kääntyä pois. Kun puuska on asettunut, tee ristinmerkki kasvojesi edessä, kohota sitten hattusi ja ota vastaan toivotukset niiltä, jotka ovat sinua tervehtineet tai joiden luulet tervehtineen (aivastus, niin kuin haukotuskin, voi viedä hetkeksi kuulon), pyydä anteeksi tai sano kiitokset.
USKOMATON SILAKKALAATIKKO

Sanon tämän vielä kerran, ja monta kertaa uudelleenkin. SILAKKA on monivivahteinen ja monipuolinen ruokaherkku, joka taipuu moneksi. Kokeile tätä. Ei jää viimeiseksi silakkaruoaksi. Jos makuaistisi ovat vielä tallella.

7 perunaa suikaloituna tikuiksi
500 gr puhtaita silakkafileitä
2 nippua tilliä
5 tomaattia
purjosipulia 1 iso pilkottuna
juustoraastetta
korppujauhoa
voita
suolaa, vakopippuria, aromisuolaa
2,5 dl kuohukermaa


Levitä voilla voidellun vuoan pohjalle osa perunan suikaleista. Mausta silakkafileet ja lado kerros nahka alaspäin perunoiden päälle. Tillisilppu päälle ja uudelleen silakkakerros. Nyt nahka ylöspäin. Päälle leikattua purjoa. Lisää loput silakat ja purjoa väliin välillä. Päälle vielä perunoita ja tomaattirenkaita. Peitä paksulla juustoraasteella (kyllä- ihan totta- tässä se juju on). Korppujauhokerros päälle. Hieman suolaa kermaan ja lopuksi kaada se vuokaan.

Paistetaan 180 astetta tunti. Puolet ajasta kansi päälle.

Hienon makuelämyksen kruunaa sienisalaatti ranskalaisen salaatinkastikkeen kanssa. Tai marinoituina villisienet ¼ etikkaa, ¼ sokeria ja ½ vettä.

Jos et tykkää, olen loppuelämäni nimeltäni ”Hippulavei”!

Kommentit