Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Lokalahden Jussin Turun-reissu - Kalapyörykät


LOKALAHDEN JUSSIN TURUN-REISSU

Saarisalon Jussi Lokalahdelta oli pitkään poikamiehenä, mutta sitten ”lähti järki” kuten hän asian ilmaisi. Hän meni avioon ja joutui lanan alle.

Kerran Jussi lähti Turkuun ostoksille. Perillä hän mietti, että meniskös Ravintola Itämereen käymään, kun siellä esiintyy tip-top-up-nainen, miss Maria.

Hän päätti ratkaista asian kolikon heitolla. ”Klaava niin en mene ja kruuna niin menen”. Vasta viidennellä heitolla tuli kruuna. Ja ei kun Itämereen. Oli ohjelma sen verran ravistuttava, että kotiin mennessään hän näki painajaisunta.


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITAKerhomatkalla viisivuotias totesi tutun pensaan kohdalla: "Toi rhododendron on aika vaikee sana, kun siinä on niin monta ässää!"

VIIKON MIETELAUSE

Rukous vanhenemiselle - osa 7

Pidä minut kohtuullisena kaikessa - en halua olla pyhimys, sillä jotkut heistä ovat hyvin hankalia ja heidän parissaan on tukala elää - mutta hapan vanha ihminen on pirun loistotekele. Anna minulle silmät, jotka näkevät hyvää odottamattomissa paikoissa ja anna minun huomata kykyjä ihmisissä, joilla en uskoisi niitä olevan. Suo minulle epäitsekkyyttä, että voin sen sanoa myös heille.


KALAPYÖRYKÄT
Isälläni oli aikanaan tapana hööpöttää naapurin lapsia, jotka eivät syöneet kalaruokaa, tekemällä kalapullia. Täydestä meni. Tapasin äskettäin silloisen naapurin pojan, jolle kerroin tästä kauheasta petoksesta. Nauroi itsensä kippuraan. Muistaa vieläkin hyvin ne todella hyvät Yrjö-isäni ”lihapullat”.

½ kg tähteeksi jäänyttä kalaa. Paistettua, savustettua, uunikalaa jne.
5-6 perunaa
1 kananmunia
3 rkl korppujauhoja
suolaa
valkopippuria
voita paistamiseen

Tähteeksi jääneestä kalasta poistetaan ruodot ja nahka. Kala hienonnetaan leikkuulaudan päällä veitsellä.
Samoin keitetyt perunat hienonnetaan leikkuulaudan päällä.
Hienonnettu kala, perunat, korppujauhot ja hiukan vatkattu muna sekoitetaan kulhossa. Lisätään suola ja valkopippuri.
Jauhoitetuin käsin pyöritellään massasta pieniä pyöryköitä, jotka paistetaan kuumassa paistinpannussa voin kera (mielellään ruskistetussa voissa) kauniin ruskeiksi. Tarjotaan perunan ja ruskean kastikkeen kera.

Kommentit