Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Vähän yli - Nauriskalaa

VÄHÄN YLI

Taivassalolainen taksikuski Ahkera piti tapanaan ostaa lihakauppiaalta eväikseen siivutettua lauantaimakkaraa. Aina se ei kuitenkaan sujunut ihan toiveiden mukaan.



POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Kieli solmussa

Kerhomatkalla 5-vuotias totesi tutun pensaan kohdalla: "Toi rhododendron on aika vaikea sana, kun siinä on niin monta ässää!"

-Eija


PÄIVÄN MIETELAUSE

Rukous vanhentumiselle - osa 1

Herra, tiedät paremmin kuin minä itse, että vuodet vierivät ja jonakin päivänä olen vanha.

Päästä minut pahasta tavastani uskoa, että minun on sanottava jotakin jokaisesta asiasta jokaisessa tilaisuudessa.



NAURISKALAA

6 keskikokoista naurista
1 litra kalalientä
3 rkl voita
vähän suolaa tarvittaessa
tilliä
500-700 g ruodotonta kalanfileetä. Lohi, hauki, silkka, siika, kuha, ahven jne. Kala kuin kala.
vettä

Tämä resepti on jälleen Lyökin mamman kotikeittiöstä. Tuoksujen ja makujen aidosta maailmasta. Maistuu varmaan sullekin.

Kuori nauriit, lohko pieneksi ja laita valmiiksi kiehuvaan kalaliemeen. Kalaliemessä on yleensä valmiina suola, mutta jos teet itse kalaliemen kalanperkeistä, lisää merisuola. Keitä ”hymyillen” nauriit melkein kypsiksi. Jotkut pitää - minä en – puolikypsästä, al dente. Lisää valmiiksi peukalon kokoisiksi pilkotut ruodottomat kalan palat liemen pinnalle. Mukaan muutama voinokare. Kun kalat ovat kypsiä – se ei kauaa kestä – lisää pilkottu tilli.

Mammani sanoi meille lapsenlapsille aina, että naurava nauriskeitto on valmista. Tulkaahan lapset nauttimaan ja sitten nauramaan. Vetää tämä ruoka suun hymyyn, vaikka kuinka kranttu olisi.



Kommentit