Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kaksitahtikone - Airismaan hirvenlihapata


KAKSITAHTIKONE


50- luvulla Taivassalossa asuessamme naapuripellon laidalla eleskeli karjalainen evakkoperhe Vidgrenit. Lapset olivat ylivilkkaita ja söivät viljelemäni avomaankurkut ennen kuin ehdin sadon korjata.

Vilkkaudessaan Isä-Eikka oli tullut lapsiinsa. Hän oli jostain saanut hankittua 2-tahtisen Pannonia moottoripyörän. Oli muistaakseni unkarilainen merkillisyys. Eikka, utelias kun oli, hajotti koneen pieniin osiin ja kokosi ne sitten uudelleen. Isäni Yrjö sitä tointa ihmettelemään.

Eikalla oli hyvä vastaus: "Sanoivat, että koneessa on kaksi tahtia.. Mie kun avasin sen, en mie löytäny ku yhen tahin". Eikka sekoitti tahdit ja sylinterit.POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Isänpäiväkortti

Alakouluikäinen mietti ankarasti millaisen isänpäiväkortin hän tekisi. Viimein hän kysyi kiireisenä häärivältä äidiltään, mikä loru tai runo sopisi korttiin laitettavaksi. Äiti neuvoi katsomaan omasta lorukirjasta. Lapsi etsi kirjan, näytti yhtä äidilleen ja kysyi olisiko se sopiva. Äiti vilkaisi nopeasti ja sanoi runon kelpaavan mainiosti. Isän ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän isänpäivän aamuna avasi taitetun kortin. Siinä luki huolellisesti tekstattuna: "Hus sika metsään". 

-Hannele

AIRISMAAN HIRVENLIHAPATA

Tässä syksyyn mainiota villiruokaa Herrankukkaron tapaan:

Hirvenlihaa
Voita
Porkkanaa
Sipulia
Palsternakkaa
Katajanmarjoja
Suolaa
Pippuria

Paloitellaan hirvenliha palapaistin tapaan. Ruskistetaan pinta voilla paistinpannussa ruskeaksi. Maustetaan katajanmarjoilla, pippurilla ja suolalla. Laitetaan uunivuokaan kannen alle. Mukaan voita, porkkanaa, sipulia ja palsternakkaa.
Hauduta 180 astetta ainakin kaksi tuntia. Vanha hirvi vielä kauemmin.


Kommentit