Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Selostajalegendat - Savukalaa kermassa 11.2.2022

 SELOSTAJALEGENDAT

Kullakin ikäryhmällä on omat ihanteensa. Suomen urheiluhullulla kansalla olivat tietenkin urheiluselostajat. Olen sitä ikäluokkaa, että minun suuria esikuviani oli PEKKA TIILIKAINEN ja hänen oppipoikansa PAAVO NOPONEN. Pekanhan tunnisti lippalakista, joka oli täynnä pinssejä ympäri maailmaa. Urheilutapahtumista.

Minullahan ei urheilutaustaa ole. Jos ei sitten kuntokorttiani siihen lueta. Aina kun haukottelen, vedän siihen kruksin.

Oikeissa olympialaisissa olen kyllä ollut. Oikein virallisesti töissä. Pumaka siitä on kotoni seinällä. 1980 Moskovan olympialaisten purjehdusosio pidettiin Tallinnassa. Olin siellä oikein virallisesti VIP-aluksen, vanhan Ina - troolarini kanssa. Hienoja ihmisiä kuljetettiin Tallinnan lahdelle katsomaan pursia. Tapasin arvokkaita ihmisiä ja sain mm. Bulgarian laivaston komentajalta arvomerkin. Missähän sekin nyt on?

Se, että Pekka ja Paavo olivat aikansa urheilulegendoja, osoittavat ne lukuisat tarinat, joita heistä kerrotaan. Hyväntahtoisia kaikki tyyni. Kuperkeikkajuoma oli heille elämäntyönsä eliksiiri. Ammattimiehiä olivat siinäkin toteutuksessa.

Kerrotaan, että heillä oli kahdet kiikari aina selostaessaan. Toinen ihan oikea kiikari linsseineen. Toisessa oli täytteenä linssien sijasta juomaa. He osasivat kiikaroida kohtuullisesti, eikä ongelmia tullut. Päinvastoin. Verbaalisuus oli välillä infernaalista.

Erään kerran olympialaisten urheilukentällä ei tapahtunut juuri mitään ja piti keksiä radionaalloille täytettä. Pekka huomasikin sitten tarpeen ja hän tokaisi Paavolle:

"Annapas Paavo minulle niitä kiikareita. Noh. Nämähän ovat tyhjät. Menehän Paavo kiiruusti nyt hakemaan sieltä selkärepustani lisää tuloksia."


PERJANTAIN MIETELAUSE

Onni ei ole asema, jolle saavutaan vaan matkustustapa.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Sivistyksen kaipuu

Lapsen tokaisu päiväkodin metsäretkellä: "Koska se asfaltti alkaa?"

-Erja

ELÄMÄN TOTUUKSIA

Odottavan aika on yleensä alle tunti.SAVUKALAA KERMASSA

1½ kg puhdasta savukalaa
2 1½ dl kunnon kermaa
suolaa
pippuria
etikkaa tai sitruunaa
tilliä
nokare oikeaa voita

Muuta ei tarvita.

Suolaa kalat, jollei ole jo suolattu. Paista kevyesti voissa. Lisää kerma ja hauduta kevyesti kermassa. Lisää pippuri ja halutessa hieman sitruunaa tai teelusikallinen etikkaa. Tilli sopii aina. Tähän soveltuu hyvin vanhempikin savukala. Kerma kummasti mehevöittää. Smetanakin käy kerman sijaan. Peruna on taas paikallaan. Tai jospa saisit joskus kaupasta kaskinaurista. Keitä ja kuori se. Parempaa ei ole. EI ainakaan vielä ole löytynyt.

Kommentit