Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Ovela rahanlainaaja - Savukalatahna

VIIKON OSKARIPERJANTAIN MIETELAUSE

Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvyyden varastosta esiin hyvää, paha ihminen tuo pahuutensa varastosta esiin pahaa. Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Hukassa vai tallella?
Tyttäreni Rosa (2v.) oli löytänyt toisen kengän sirosta kullatusta tunisialaisesta kenkäparistaan. Riemuissaan hän käveli kullanhohtoinen kenkä jalassaan päivästä toiseen ympäri taloa.
Viimein isän huomion saadessaan syntyi kysymys: ”Rosa, missä sinun toinen kenkäsi on?” Tyttö otti kengän jalastaan, näytti sitä minulle ja vastasi kasvot loistaen: "TÄSSÄ!"

-Marko


 

SAVUKALATAHNA

Herrankukkaron idearikas kokkimme Sussu loihtii useasti mitä upeampia herkkuja jäljelle jääneistä ruoka-aineista. Tämä on sitä vastuullista ruoan kierrätystä. Tuore savukala ei kuulu roskiin vaan ”tuunattuna” aiheuttaa uusia ja hienoja makuelämyksiä. Tämän reseptin pyysin Sussulta, kun sain nautittavakseni aamiaisella saaristoleivän päälle leivitettynä savukalaa uudessa muodossaan. Suuhan siitä jäi nauruun.

400 g savukalaa
3-4 keitettyä kananmunaa
Marinoitua sipulia vajaa desi
Majoneesia 1 dl
2 rkl Sweet Chili Sour sauce
Merisuolaa 1 tl
Tuoretta tilliä 3 rkl
Mustapippuria 1 tl
Halutessa pilkottua tomaattia ja/tai kurkkua

Maistamalla se selviää.

Marinoitu sipuli:
Pilko sipuli viipaleiksi tai kuutioksi, sekaan sokeria tai hunajaa ja sekoita niin että rakenne rikkoutuu. Sipuli voi tässä tilassa odotella hetken, jotta "hilloutuu". Sekaan etikkaa tai viinietikkaa ja suolaa. Käytöstä riippuen mausteet. Esim. tomaatti- sipulisalaattiin mustapippuria ja persiljaa, joskus myös muita yrttejä.

Savukala ja keitetty kananmuna pieneksi pilkottuna ja kaikki sekoitetaan keskenään varovasti. Säilytys jääkaapissa. Voi nauttia keitettyjen perunoiden kanssa tai välipalana kaura- tai ruisleivän päällä.

Kommentit