Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kiitos - Hapankaali-kalamunakas

KIITOS

Viime perjantaina kerroin onnellisena miehenä OAJ:n kultaisen Kulttuurin Hyväksi -mitalin saamisesta. Rinnat täynnä onnea. Sen vain haluan sanoa, että parasta tässä oli se, että sen saamisen taustalla oli suuri joukko ihmisiä. Perheeni, yritykseni työntekijät, tukijäsenet, työporukat ja yritykset. Kiitoksia tuli niin paljon, että viikonloppuhan se siinä kului niihin vastatessani. Mieluisa toimi.

 

Samalla tuli mieleeni kaksikin tarinaa:

 

60-luvun lopulla teimme kiertuetta legendaarisen Tapsa Rautavaaran kanssa. Hänellä on tapana vastata ihmisten kiitoksiin: ”Kiitos vaan kiitoksista. Niitä kyllä tulee. Mutta kukaan ei kerro, että otahan Tapsa voileipää.”

 

Toinen tarina isäni kertomana 50-luvulta. Kunnantalon itsenäisyysjuhlissa isä kysyi naapurin isännältä, että mikähän kunniamerkki isännällä roikkuu rinnassa? ” Isäntä röyhisti ylpeänä rintaansa ja sanoi: ”Meidän lehmä on saanut sen männä vuonna maatalousnäyttelystä”.

 

 

 

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Kovalevy tukossa

Ystäväni kummipoikaa, Valtteria (4v.), kiellettiin kastelemasta itseään ulkona ja varmaankin poika halusi jättää vielä houkutuksille sijaa lätäkköläträystä varten, sillä ulos mennessään hän kommentoi kieltoon: ”Mulla on nyt kyllä muisti ihan täynnä!”

-Raisa

 

 

 

 

HAPANKAALI-KALAMUNAKAS

Tee normaali munakasseos vatkattua kananmunaa ja hiukan kermaa. Ripaus suolaa. Sekoita joukkoon hapankaalia ja jäljelle jäänyttä savukalaa tms.

 

Paista kauniin vaalean ruskeaksi.

Kommentit