Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Colmanin oppitunti - Toisenlainen kalakeitto

 COLMANIN OPPITUNTI

Talvikodissamme Ceylonin saarella yritämme täyttää vapaa-aikaamme ruohonjuuritason avustustöillä. 2013 aloitimme rakentamaan löytämämme syrjäisen Unohdettujen Laakson köyhille koululaisille oman koulurakennuksen. Sen betonivalut terästetään pienillä rautakehikoilla, joita kolme miestä yhdessä värkkää. Yksi suoristaa kivivasaralla pyöreästä kerästä paksua rautalankaa, toinen pätkii kivimeisselillä sopivan kokoisiksi pätkiksi ja kolmas vääntää putken sisällä ne halutun muotoisiksi. 

 

Kysyin yhteistyömieheltämme Colmanilta eikö kaupasta saa niitä valmiina? ”Totta kai saa. Teräs tulee tänne Kiinasta eri muodoissa. Myös valmiina rakennuksen valuun sellaisenaan laitettavaksi. Mutta kuule Oskari! Sri Lanka on niin köyhä maa, ettei meidän kannata siitä työstä maksaa kiinalaisille, koska pystymme sen itsekin tekemään. Ymmärrätkö?” Ymmärrän toki. Minä kun olen vaan oppinut ajattelemaan niin suomalaisesti. Sanon suoraan, että hävetti hieman.

  

 

 

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Etkös älyä?

Sisareni yritti häissä wc:hen. Siellä oli pikkupoika (4v.) toimittamassa asioitaan. Reipas nuorimies ei häiriöstä hätkähtänyt, vaan pyysi sisartani hakemaan mummonsa pyyhkimään. Sisareni yritti kysellä mistä pöydästä voisi mummon löytää, tai miten muuten tunnistaisi tämän. Poika vastasi tomerasti ”No, se on se joka istuu papan vieressä!”

-Eila

 

 

 

 

TOISENLAINEN KALAKEITTO

800 g perunoita, porkkanoita ym. juureksia.

300-400 g puhdasta ruodotonta villikalaa.

1 dl kermaa

suolaa

valkopippuria

1 rkl ruokaöljyä

1 rkl hunajaa

½ rkl etikkaa

tillisilppua

 

Valmistetaan kahdessa erässä. Ensin peruna/juureskeitto. Perunat ja muut juurekset keitetään kypsiksi vedessä, jonne lisätään suolaa, valkopippuria, ripaus hunajaa, ruokaöljyä ja etikkaa. Muussaa kypsät juurekset se sekoita ne yhtenäiseksi massaksi. Pilko kala paloiksi ja lisää ne joukkoon. Lurauta kerma mukaan ja jatka hämmentäen hissukseen keittämistä, kunnes kalat ovat kypsiä. Lautaselle ja ripaus tillisilppua päälle. On helppoa syötävää. Voi vaikkapa nassutella ikenillään. Purukaluston puuttuessa.

Kommentit