Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Positiivisuus savolaisittain - Anopin kalaa

 POSITIIVISUUS SAVOLAISITTAIN

Olipahan hauska herätä perjantaiaamuna ja lukea lukijapalautteita taasen. Yksi hauska oli savolaisen lukijan kirje. Länsisuomalaisena minulla on savolaisiin erikoinen rakkaussuhde, joka perustuu laivastossa ja opettajaseminaarissa tapaamiini savolaisiin. Arvostan heidän ”nöyrää vaatimattomuuttaan”. Kun oikein haluan mielistellä. Ovat kyllä tosissaan oman tiensä kulkijoita. Muusikkoaikanani sain kiertää käytännössä joka ikisen paikkakunnan Suomessa. Se oli rikasta elämää. Nautin siitä. Siksi myös arvostan suuresti eri heimojen erikaltaisuutta.

 

Savolaiset ihan joskus haluavat olla hiukan erilaisia. Niin myös tämä aamuinen lukijapostini savolainenkin. Vai mitä tuumitte hänen kirjeestään?

 

”Minulla jäi hymyilyttämään tämä negatiivisuus/positiivisuus. Kierona savolaisena olen aina sanonut, ettei pessimisti pety. Kun itse asiassa se on totta. Kun ei odota liikoja, yleensä yllättyy positiivisesti, kun joku asia meneekin täysin nappiin. Tuolla asenteella olen iloisesti yllättynyt ja päivästä on tullut hyvä päivä. Minna.”

 

Mitä tätä nyt kommentoisi? Ehkä on paikallaan todeta, että ”En ole puolesta enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin.” Korostan etten ole savolainen –mielipiteistäni huolimatta.


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:

Tarpeetonta vaivannäköä

Tyttäreni Roosa (5v.) söi herkullisen näköistä kakkupalaa. Pyysin saada maistaa vähän, kun oli niin hyvän näköistä. ”Ei sinun tarvitse maistaa. Minä voin kertoa miltä se maistuu”, vastasi Roosa.

-Irmeli

 

 


ANOPIN KALAA

Mikäs se sellainen anopinkala oikein on? Se on ruoka, jota erään henkilön anoppi aikanaan valmisti. Senhän piti olla hyvää. Ja kyllä olikin, ilman mielistelyjä.

 

1 kg puhdasta kalafileettä

2½ dl kermaa

2½ dl maitoa

200 g mustaleima juustoa

suolaa

tilliä

 

Mausta kalanfileet merisuolalla. Laita ne uunipataan, mieluiten valurautaiseen. Lisää kalat sekä kerma ja maito. Ripottele päälle juusto. Laita kansi päälle ja kypsennä levyllä 12 min tai uunissa 20 min. Lopuksi ripottele tilli päälle. Syödään keitinperunoiden ja puolukkasurvoksen kera. Helppoa taasen ja hyvää jälleen.


Kommentit