Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Positiivareiden tenavafilosofiaa - Siikaa suolapedillä

 POSITIIVAREIDEN TENAVAFILOSOFIAA

Katso tarkkaan sydämelläsi

Juna-asemalla eivät liukuportaat ja hissit toimineet. Ystävällinen vieras mies auttoi minua ja viisivuotiasta Iina-tytärtäni rattaiden ja kassien kantamisessa. Kiitin häntä ja huokasin hänen mentyään, että olipas ihana mies. ”Niin, kyllä rumakin voi olla ihana”, Iina totesi.

-Maarit

 


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:

Kuninkaallista postia

Poikamme Niklas (3v.) oli saanut kortin, jossa luki mm: ”Olet valloittava ja iloinen poika!” Luin kortin ja hetken päästä isoveli Teemu (5v.) kysyi: ”Äiti, miksi Niklas saa hallita koko maailmaa?”

-Elina

 


 

SIIKAA SUOLAPEDILLÄ

Ainekset:

2 isohkoa siikafileettä (haukikin käy) (800 g)

Vajaa 1 kg karkeaa merisuolaa

Pinnalle rouhittua roseepippuria 

2 tl ruokaöljyä

1 tl etikkaa

2 tl hunajaa

 

 

Tarjoiluun:

hienonnettua tilliä

1 1/2 dl smetanaa

 

 

Valmistus:

Ripottele noin 1,5 cm:n kerros karkeaa merisuolaa uuninkestävän vuoan pohjalle. Asettele fileet rinnakkain nahka suolaa vasten. Pinnalle sivele öljy, etikka ja hunaja. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Kokeile kypsyys haarukalla, kala on kypsää, kun se irtoaa hyvin nahasta.

 

Tarjoile tillin, smetanakastikkeen ja perunoiden sekä vihreän salaatin ja tumman leivän kera.

Kommentit