Positiivareiden tenavafilosofiaa - Siikaa suolapedillä
POSITIIVAREIDEN TENAVAFILOSOFIAA
Katso tarkkaan sydämelläsi
Juna-asemalla eivät liukuportaat ja hissit toimineet. Ystävällinen vieras mies auttoi minua ja viisivuotiasta Iina-tytärtäni rattaiden ja kassien kantamisessa. Kiitin häntä ja huokasin hänen mentyään, että olipas ihana mies. ”Niin, kyllä rumakin voi olla ihana”, Iina totesi.
-Maarit
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:
Kuninkaallista postia
Poikamme Niklas (3v.) oli saanut kortin, jossa luki mm: ”Olet valloittava ja iloinen poika!” Luin kortin ja hetken päästä isoveli Teemu (5v.) kysyi: ”Äiti, miksi Niklas saa hallita koko maailmaa?”
-Elina
SIIKAA SUOLAPEDILLÄ
Ainekset:
2 isohkoa siikafileettä (haukikin käy) (800 g)
Vajaa 1 kg karkeaa merisuolaa
Pinnalle rouhittua roseepippuria
2 tl ruokaöljyä
1 tl etikkaa
2 tl hunajaa
Tarjoiluun:
hienonnettua tilliä
1 1/2 dl smetanaa
Valmistus:
Ripottele noin 1,5 cm:n kerros karkeaa merisuolaa uuninkestävän vuoan pohjalle. Asettele fileet rinnakkain nahka suolaa vasten. Pinnalle sivele öljy, etikka ja hunaja. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Kokeile kypsyys haarukalla, kala on kypsää, kun se irtoaa hyvin nahasta.
Tarjoile tillin, smetanakastikkeen ja perunoiden sekä vihreän salaatin ja tumman leivän kera.
Kommentit
Lähetä kommentti