Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Päivän miete - Oskarin kalalaatikko

PÄIVÄN MIETE:

Tällä viikolla lehdessä oli pieni uutinen, että jäät eivät vielä varman päälle kestä. Mies hukkui Turun saaristossa. Hyvä, että varoitettiin edes pienesti heikoista jäistä.


Sitten lehdessä oli suuri uutinen, että peura kaatui liukkaalla jäällä. Hyvä että varoitettiin isosti liukkaista jäistä.



KIRJEENVAIHTOTARINA

Positiivisuutta karjalaisittain

Tuolla itäisessä Suomessa oli 60-luvulla tapana käydä häissä "kuokkimassa" (siis ilman kutsua).

Kerran häävalssin alkaessa soida yksi kuokkavieras - vähän ottaneena - kiiruhti morsianta hakemaan tanssiin.

Sulhanen totesi tyynesti, että "annahan, kun mie tanssitan ensin".

 

Tuus Eeva-Liisa

 

 

 

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:

Tehokuuntelua

Tyttäremme ollessa viisivuotias, hänen pienestä radiomankastaan oli kanava siirtynyt pois asemaltaan. Tomeraan tyyliinsä hän ilmoitti; ”Äiti, mä tarviin uuden radion!” Kun tiedustelin syytä pyyntöön, hän ilmoitti: ”Mä olen nauhoittanut sieltä NIIN paljon, että se radio on ihan tyhjä! Kuuntele… pelkkää suhinaa!”

-Jaana

 

 

OSKARIN KALALAATIKKO

600 g kalan fileitä

1 tl suolaa

5 rkl voita

½ tl valkopippuria

200 g kantarelleja tai muita sieniä

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl kermaa

2 rkl etikkaa tai sitruunamehua

½ dl valkoviiniä

sitruunapippuria

hienonnettua tilliä

 

Pilko kalanfileet puolikkaan tulitikkuaskin kokoisiksi ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Päälle voinokareita ja sitten peitä alumiinifoliolla. 200 asteeseen uuniin. 30-40 minuuttia.

 

Hienonna sienet ja kiehauta ne rasvassa kattilassa. Ripottele jauhot sienien päälle. Lisää kerma ja sekoita hyvin. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta keitos suolalla, sitruunapippurilla ja viinillä ja anna vetäytyä lämmössä.

 

Ota uunista kalat ja nosta ne lautaselle. Kaada sienikastike päälle ja ripottele päälle tilliä. Perunamuhennos tai keitinperuna on kelpo kaveria tälle herkulle. Kokeile joskus myös keitettyjä juureksia kevyessä suolaliemessä.

Kommentit