Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Rokotenegatiivisuus - Keitetyt silakat

ROKOTENEGATIIVISUUS 

Kun Positiivareiden Töytärin Jussi aamiaisblogissaan kertoo viisauksia, tahtovat ne hetken päästä unohtua. Yhden viisauden muistan – toivottavasti ikäni:

 

”Sinä itse päätät, millainen päivä sinulla on. Onko se hyvä päivä, vai onko se paska päivä? Jos päätät, että se on paska päivä, useimmiten se on paska päivä. Mutta jos päätät, että tästä tulee hyvä päivä, useimmiten se on hyvä päivä.”

 

Lienet huomannut blogini otsikon. ”Onnellisen miehen tarinoita.” Enhän minä aina ole onnellinen, mutta pääasiassa kyllä. Miksiköhän minä kertoisin Sinulle tarinoita, jotka ovat negatiivisia? Mieluummin positiivisia, kun niitä kerran on tullut nautittua. Se on sitä aktiivista unohtamista, joka pitää ihmisen mielen virkeänä ja kropan kunnossa.

 

Tämä negatiivisuus/positiivisuus tuli taasen mieleeni, kun kuuntelin uutisissa rokotenegatiivisuudesta. Päiviteltiin näitä ihmisiä. Eiköhän olisi parempi, että kertoisimme senkin aatteen toisella tavalla?

 

He eivät ole rokotusnegatiivisia. He ovat KULKUTAUTIPOSITIIVISIA!!!

 
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:

Selvä ero

Olin liittynyt painonvartioihin. Luin ohjetta, jossa oli kuvin verrattu nakki- ja kevyemmän salaattiannoksen pistemääriä. Otto (7v.) katsoi olkani yli ja sanoi: ”Nakit voitti!”

-Iloa elämään

KEITETYT SILAKAT

On ihme ja kumma, että ruoanlaitossa keitetyn kalan käyttö on melkein kokonaan jäänyt syrjään. Ennen vanhaan keitetty kala oli perusruokaa. Tässä yksiyksinkertainen keittokalan ohje:

 

4:lle

500-600 g kokonaisia perattuja silakoita

suolaa

voita

3 rkl jauhoja

raastettua piparjuurta

silputtua persiljaa

 

Suolaa silakat sisältä ja päältä. Anna suolaantua 10 minuuttia. Huuhdo kalat. Keitä vähäisessä vedessä kypsiksi.

 

Tee kastike keitinliemestä. Lisää voi sekoita hyvin jauhot- Lisää silputtu persilja. Ruskista voissa piparjuuriraaste ja lisää kastikkeeseen.

 

Tarjotaan keitettyjen kuoriperunoiden kanssa. Nosta lautaselle perunoiden kera ja kaada päälle kastike.

Kommentit