Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Menestysresepti

MENESTYSRESEPTI

60-luvun lopulla näin hämmästyttävän näyn. Teneriffan Los Christianos kalastajakylän rannassa avattiin pieni ravintola. El Sol. Siitä lähtien ravintolan oven edessä on ollut jono. Ravintoloitsija oli 20 vuotias nuorukainen, Noel. Ei kokki, pelkkä amatööri vain. Kävin saarella 2 vuotta sitten. Halusin tavata Noelin. Jonotin. Tapaaminen ei onnistunut. Noel oli 70-vuotiaana kylän rikkaimpana miehenä siirtynyt eläkkeelle ja ravintolaa jatkaa hänen poikansa. 20-vuotias Jose. Entisellä reseptillä. Mikäs sitä menestyksen suuntaa muuttamaan. 


Että mikäkö menestysresepti? Broilerinpuolikas ja pippurikermakastiketta sekä uunista savikipollinen höyryävää pinaattia. Se oli siinä. Ettäkö vallankumouksellista? Kyllä. Silloin 60-luvulla ei yksikään itseisarvoinen kokki tarjonnut lintua pippurikastikkeella. Sehän oli pihvin lisuke. Niinpä.


Minun piti aikanaan avata Aurajokirantaan linturavintola, nimeltään Kanala. Mietin sitä niin kauan, että ehdin tulla liian vanhaksi. Nyt paljastan tämän menestymisen reseptin teille. Perustakaa vaikka Suomeen Kanala-ravintolaketju. Minulle riittää se, että joku menestyy Noelin lailla.


Näitä asioita miettiessäni etenen vauhdilla seuraavaan askelmerkkiin. Kerron teille vallankumouksellisen KALAN kastikereseptin. Se perustuu yli 50 vuotta sitten eräältä teneriffalaiselta ravintoloitsijalta saamaani keksintöön. Resepti on niin yksinkertainen, että sitä ei tarvitse kirjoittaa edes muistiin. Siinä on hyvän ja järkevän reseptin lailla vähän ainesosia. Tässä tapauksessa vain kaksi. (On kuin kanan kasvatuksen taloudellinen perusta: kahta vähempää ei kannata pitää)


HB-kastike ja kerma. Se on siinä. Los Christanos kylän rikkaimman miehen salaisuus.


Laita mukiin 5 rkl kermaa ja 2 rkl HB-kastiketta. Sekoita ja lisää kalaan. Toki voit muodon vuoksi lisätä vähän valkopippurirouhetta. Mitä vahvemman maun haluat, sitä enemmän suhteessa HB kastiketta. Keitetty kala enemmän ja savustettu kala vähemmän. Uunipinaatti on kelpoisa lisuke, mutta keitetty peruna mainio.


Resepti toimii myös lihan kastikkeeksi, eritoten grillatessa.


PS: Ja ai niin - se on erinomaista grillatun broilerin kanssa.


Laita minulle oma yksinkertainen ruokareseptisi, niin arvon Herrankukkaron savusaunatapahtuman saaristolaispäivälliseen vapaalipun sekä höyrylaiva s/s Ukkopekalle risteilylipun. oskari@herrankukkaro.fi
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:

Bensa loppu?

Pikkuveljeni Joel (3v.) hiihti ensimmäistä kertaa. Innoissaan hän hyppäsi suksien päälle ja seisoskeli siinä hetken. Mitään ei tuntunut tapahtuvan, joten ihmeissään hän kysyi äidiltä: ”Miksi nämä hiihtimet ei liiku?”

-Isosisko

Kommentit