Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Koronakaranteenin hurmaa - Ahvenmuhennos

KORONAKARANTEENIN HURMAA 

Keväällä, kun koronapandemia oli pahimmillaan ja rajoitukset tiukimmillaan, koetimme vaimoni kanssa pysytellä kotosalla hyvin tiukasti. Riskiryhmäläisiä kun ollaan. Ystäväni Tulosen Pakin kanssa sosiaalinen kanssakäyminenkin tapahtui telefoonin kautta. 

- Mites Oskari teillä aika siellä neljän seinän sisällä oikein kuluu? Eikö aika tule pitkäksi? 
- No ei todellakaan. Olemme kehittäneet vaimon kanssa hienon ajanvietepelin. Pelaamme sitä useaan kertaan joka päivä. Ja meillä on tosi hauskaa. Joka ainut kerta. 
- Älä! Millainen peli se on? 
- Se pelaamisessa pitää olla vähintään ja korkeintaan kaksi henkilö. Joten meille se sopii erinomaisesti. Se menee siten, että toinen menee komeroon ja toinen arvaa, kuka siellä on. 
- Eikö siihen kyllästy? 
- Jos kyllästyy, vaihdamme päittäin rooleja. 
- Paki: ????? 



POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA: 

Saunajuttuja 
Istuin 4-vuotiaan Emilia -tyttäreni kanssa saunassa, kun hän innostui selittämään jotakin asiaa ja nauroi lopuksi. Tämän jälkeen hän tokaisi: ”Nyt pitää isi nauraa, tämä on sitä huumorintarua.” 
-Tommi 

AHVENMUHENNOS 

1 kg tasasuuruisia ahvenia 
50 g voita 
tilliä 
persiljaa 
½ sitruunaa 
1 sipuli 
laakerinlehti 
timjamia 
20 g vehnäjauhoja 
3 rkl suolaa 
valkopippuria 

  1. Suomusta ja perkaa kalat, huuhdo ne. Poista kidukset, mutta jätä pää ja mätipussit paikoilleen. Voitele kattilan pohja voilla. 
  2. Huuhdo ja silppua tilli ja persilja, silppua sipuli ja lisää sitruunan mehu. 
  3. Laita kattilan pohjalle tilli- ja persiljasilppu ja lado kalat silpun päälle limittäin. Loppusilppu päälle. 
  4. Lisää rusennettu laakerinlehti, timjami, suola, valkopippuri sekä vettä niin paljon, että kalat peittyvät kokonaan -reilusti. 
  5. Kypsennä hissukseen keittäen 10 minuuttia. 
  6. Sekoita vehnäjauhot ja sulatettu voi suurukseksi. 
  7. Kaada varovasti keitinliemi toisen kattilaan ja lisää suurus. Lisää voita ja kerma. Keitä tasaiseksi. Lisää suola ja pippuri. Kaada liemi kalojen päälle. 
  8. Ravistele kattilaa varovasti, että liemi leviää kalojen joukkoon. Nosta kalat kastikkeineen suoraan lautaselle keitinperunoiden joukkoon.

Kommentit