Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Vanhaa viinaa - Pekonihauki

VANHAA VIINAA 

Jalosen Jorkka kertoi hämmästyttävän väitteen, että Naantalin Alkossa myytiin vanhaa viinaa. Vaimo oli viikonlopun reissussa ja maanantai aamuna väitti Jorkan nähdessään, että vanha viina haisee. Vaikka Jorkka korkkasi viinansa välittömästi kaupasta haettuaan. 


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA: 

Muukalainen talossa 
Poikani ollessa 4-vuotia, hän kysyi aamiaispöydässä: ”Eikös se ole niin, että me kaikki – isi, Jenni ja minä – ollaan tultu sun masusta?” Minä tietysti oikaisin, että eihän toki isi minun masusta ole tullut vaan Nonnan! Tästä virisi pitkä keskustelu siitä, kuka kenenkin massusta on tullut. Tuokion hiljaisuuden jälkeen poikani tokaisi: ”No kai se isi saa meillä asua, vaikkei mitään sukua olekaan?”
-Seija 

LUKIJAKOMMENTTI 

Viime perjantain tarina Harald Hirmuisesta kirvoitti Seppoa lähettämään paluupostia. Olipahan nämä sen verran hauskoja, että pitäähän ne jakaa kaikille. 

Miksi Helga tarjoilee mielellään Haraldille aperitiiviksi "Sweet Manhattanin"? Siihen kuuluu punainen kirsikka ja se on ainut keino saada Harald syömään mitään marjoihin tai hedelmiin viittaavaakin. 

Harald tietää, miten kuuluu nauttia Dry Martiniin kuuluva yksi oliivi; se syödään ensin, sillä ei ole viisasta juoda alkoholia tyhjään vatsaan.PEKONIHAUKI 

500 g puhdas ruodoton haukifilee 
150 g pieneksi pilkottua sientä. Villisieni on parasta, mutta herkkusienikin käy 
3 siivua savupekonia 
2 kanamunan keltuaista 
2 sipulia 
2 rkl sokeria tai hunajaa 
Suolaa, valkopippuria 
Voita paistamiseen 

Leikkaa haukifilee 2-3 cm leveiksi ja suikaleiksi ja pilko sitten ne aivan pieneksi . Tee sama juttu savupekonille. Tee massa, jossa ovat kalan palat, pekonit, sienet, munankeltuaiset, suola ja valkopippuri. Tee massasta mieleisesi kokoisia pyöryköitä. Laita ne sitten voideltuun paistinpannuun ja ruskista 2-3 minuuttia molemmin puolin. 

Nosta uunivuoalle ja paista 180 astetta 15 minuuttia. Voit kypsentää sen myös paistinpannulla kannen alla. 

Puhdista paistinpannu ja voitele se kunnolla. Lisää pilkotut sipulit, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Sokeroi tai hunajoi sipulit ja hauduta niitä vielä noin 5 minuuttia. 

Siirrä pyörykät lautaselle ja nosta sokeroidut sipulit päälle. Ainoastaan keitetyt perunat puuttuvat. Tai sitten ei puutu, jos olet saman aikaisesti ne keittänyt.

Kommentit