Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Harald Hirmuinen

HARALD HIRMUINEN 


Naantalin pidetty kaupunginjohtaja Jouni Mutanen ilmoitti äskettäin eroavansa yllättäen ja siirtyvänsä eläkkeelle jo 63-vuotiaana. Hän perustelee päätöstään, että haluaa jatkossa päättää omasta aikataulustaan omien ja läheistensä toivomusten mukaisesti. Hän haluaa viettää eläkepäivänsä hyväkuntoisena. 

Kauan sitten – kun olin nuorena ja innokkaana yrittäjänä, painatin itselleni käyntikortin, jossa oli näkyvästi esillä: ”Parasta ennen 20.5.1993”. Täyttäisin silloin 50 vuotta. Olipahan kertynyt ylityötunteja viikonloppulisineen ylitse työehtosopimusten. 

Pekkaspäivätkin päätin pitää joskus vuosisadan lopulla. Kuinkahan sitten kävikään? Parasta ennen päivämäärää piti jatkaa aika moneen kertaan. Nyt jo jonkun ajan olen jättänyt sen kokonaan mainitsematta. Sokrates jo sanoi aikanaan: ”Tunne itsesi!” 

Myönnän, että Mutasen ilmoituksen luettuani tunsin piston sydämessäni ja piilotin paikallislehden vaimoltani. Mitenkä nyt perustelen toimiani? Saan suurenmoista voimaa suurelta ihanteeltani, historian voimahahmolta, viikinki Harald Hirmuiselta. 

Kun häneltä kysyttiin, miksei hän, jo ikäloppu vanha mies lähde eläkkeelle, perusteli hän hyvin uskottavasti toimiaan: ”En uskalla. En kerta kaikkiaan uskalla. Olen yrittänyt monta kertaa, muttei se vaan onnistu.” -No miksikä ei? ”No kun tämä työnteko on niin hauskaa.” Harald hirmuinen 13.11.20 POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA: 

Palvo kiireesti pysähtymistä 
Olimme taas aamulla myöhässä ja valittelin autossa, että ”miten ihmeessä kello voi olla jo niin paljon”. Kolmevuotias Sanni tiesi heti keinon: ”Mennään kauppaan ja ostetaan hitaampi kello.” 
 -Marjo

Kommentit